27 / 04 / 2024

14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündeminde! 1,5 ay önce üretim durmuştu! Araziye ne olacak? 

14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündeminde! 1,5 ay önce üretim durmuştu! Araziye ne olacak? 

Edremit'teki 14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündemine taşındı. Vakıf Zeytinleri Genel Müdürlüğüne ait işletmede üretim 1,5 ay önce durdurulurken, buradaki arazinin ne olacağı merak ediliyor. 



Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak, Edremit’te yer alan Vakıf Zeytinlerine ait, 14 bin dekarlık arazi üzerindeki 170 bin zeytin ağacının akıbetini gündeme taşıdı. Buradaki arazinin ne olacağı şimdiden merak edilmeye başladı. İşte detaylar...

ARAZİNİN İMAR PLANINDA SAĞLIK TURİZM ALANI OLARAK YER ALIYOR

Edremit girişinde yer alan ve yaklaşık 14 bin dekarlık arazi üzerinde, 170 bin ağacın ne olacağını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren Aytekin, söz konusu alanın imar planında Sağlık Turizm Alanı olarak yer aldığını ifade ederken, bu büyük bölgenin imara açılması ve rant yaratılması konusundaki kamuoyunun endişelerini dile getirdi. 

14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündeminde! 1,5 ay önce üretim durmuştu! Araziye ne olacak? 

1,5 AY ÖNCE ÜRETİM DURDURULDU!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin söz konusu arazi ile ilgili lu ifadeleri kullandı:  “Balıkesir Edremitte yer alan Vakıf Zeytinleri Genel Müdürlüğüne ait işletmede 1.5 ay önce üretim durduruldu. Ve işçiler başka yere kaydırıldı.'' dedi.

Bu işletme 14 bin dekarlık arazi üzerinde yer alırken, yaklaşık 170 bin zeytin ağacının yer aldığı bir alanda faaliyet göstermekteydi. Bu tasfiye kararlarından sonra 170 bin zeytin ağacının ne olacağı sorusu cevap bekliyor.

ARAZİYE NE OLACAK?

Aytekin,  bu arazinin ilerisinde yeni hastane yeri planlandığınıu belirtti  ve arazi, İmar planında Sağlık Turizm alanı olarak görüldüğünü açıkladı.

Yenierdek.com'da yer alan habere göre; Aytekin buradaki arazinin önemini şu kelimelerle ifade ettti ''Zeytin ve zeytinyağı ülkemiz için stratejik önemliyken zeytinliklerde üretim yapmak yerine bu arazide kurulu tesisin kapatılması bölgenin ranta teslim edileceği endişeleri yaratmaktadır.'' dedi.

Aytekin bu konuyla ilgili endişelerin giderilmesi ve bu alanda ne yapılacağı ile ilgili Edremit kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

Tapu sahiplerine son dakika uyarısı: Hemen e-Devlet girip bu bilgiyi ekleyin!

O ilde 6 arsa satılacak! İhale tarihi belli oldu!

Geri Dön