01 / 05 / 2024

15-34 yaş grubuna konut satma tüyoları!

15-34 yaş grubuna konut satma tüyoları!

Bugün nüfusun yüzde 25'lik kısmını teşkil eden ve 'Y Kuşağı' olarak adlandırılan 15-34 yaş grubu, 20 yıl sonra nüfusun yüzde 40'ını oluşturacak. Buradan hareket eden gayrimenkulcüler 'Y Kuşağı'nı cezbetmenin yollarını arıyor



Emlak sektörü, geleceğin pazarını yaratmak için bugün 15-34 yaş grubundaki kişileri kapsayan 'Y Kuşağı'nı hedefine aldı.

çünkü, bu kuşak henüz iş yaşamına atılmamış, kariyerinin başlangıcında olan veya üniversite sonrasında yaklaşık olarak 10 yıllık iş deneyimine sahip gençleri kapsıyor. Nüfusun şu anda yüzde 25'ini teşkil eden bu kesimin payı 20 yıl sonra yüzde 45'e ulaşacak. Bu nedenle 'Y Kuşağı'nı tanımak adına sayısız araştırma raporları yayınlanırken, tüketici olarak bu nesli etkilemenin yolları da aranıyor. Gazeteparc dergisinde yayınlanan habere göre ABD'de ULI tarafından yayınlanan bir araştırma bu kuşağın konut ektörü ile ilişkisini mercek altına alıyor:

Kiralamada tercih apartman dairesi

Ev sahibi olmayı düşünenlerin yüzde 9'u apartman, yüzde 5'i dubleks, yüzde 82'si tek aile evi, yüzde 3'ü mobil evi tercih ediyor.

Kiralamak isteyenlerin ise yüzde 60'ı tercihlerini apartman yönünde kullanırken, yüzde 7'si dubleks, yüzde 28'i tek aile evi, yüzde 3'ü mobil evden yana tercihte bulunuyor.

Yüzde 35'i 'müstakil' diyor

Bu kuşak kiracı kimliği ile ağırlıklı olarak apartman dairelerini tercih ederken, yüzde 35'lik kesim dubleks veya müstakil evleri kendine yakın buluyor.

Bu kuşağın gayrimenkulle olan ilişkisini öncelikle ve açık ara maliyet belirliyor.

Maliyetin ardından iç mekan ve tasarım özellikleri geliyor. Ailelerinden daha iyimser ve kendine daha fazla güvenen bu jenerasyon, finansal krizlere karşı tetikte olmaları yanında hayallerinden vazgeçmiyor.

çoğunluğu ev sahibi olmayı tercih ediyor ve satın alımlarının da kısa bir zaman içinde olacağını düşünüyor.
Bugün


Geri Dön