Ekonomi

15 Temmuz’da nereler açık, nereler kapalı? 15 Temmuz’da özel sektör, kargo, banka açık mı?

Banka, kargolar 15 Temmuz Cuma günü açık mı, kapalı mı merakla araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!Çalışanlar, 15 Temmuz resmi tatil mi, idari tatil mi bilmek istiyor

Bu yıl Kurban Bayramı'ndan iki gün sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Cuma günü gelmektedir. Çalışanlar, 15 Temmuz resmi tatil mi, idari tatil mi bilmek istiyor.

Özel sektörde çalışan vatandaşlar ile bankada işi olan ya da kargo bekleyenler 15 Temmuz’da nerelerin açık, kapalı olduğunu araştırıyor. İşte yanıtlar...

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ, İDARİ TATİL Mİ?

15 Temmuz’da tatil olacak mı? sorularının sayısı artmaya başladı. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen 15 Temmuz resmi tatildir. 15 Temmuz tatil olacak. Bayram tatili kaç gün? şeklinde arayanlar, 11 gün tatil olmasını bekliyordu. Bu konuya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili "Arife günü yarım gün, Salı gününden Cuma gününe kadar tatil. Pazartesi günü yarım günü tam gün idari tatil olarak belirlendi. 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahı kadar tatil sürecektir. şeklinde açıklamada bulunmuştu.

15 TEMMUZ ÖZEL SEKTÖRE DE TATİL Mİ? 15 TEMMUZ’DA BANKALAR, PTT, NOTER VE KARGOLAR AÇIK OLACAK MI?

15 Temmuz günü bu yıl Perşembe gününe denk geliyor. Perşembe günü, 15 Temmuz 2021 resmi tatilidir. 15 Temmuz gününde çalışanlar idari izinli sayılacaklardır. Bankalar, 15 Temmuz resmi tatil olmasından dolayı kapalıdır. Kargolar 15 Temmuz gününde posta teslimi yapmayacaklar ve şubelerini kapalı olacaktır.

15 Temmuz 2022 Perşembe günü resmi tatil olduğu için nedeniyle kapalı olacak kurumlar arasında PTT, banka, noterler yer alıyor. Bu bağlamda PTT'ye ek olarak noterlerde 15 Temmuz'da kapalı olacak. Kargo firmaları ise özel kurumlar olduğu için değişiklik gösteriyor, bu nedenle vatandaşlar ilgili firmanın müşteri hizmetleri ile görüşmek sağlıklı olacaktır.

2022 RESMİ TATİLLER LİSTESİ

Yılbaşı: 1 Ocak Cumartesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Cumartesi

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı: 2-4 Mayıs Pazartesi - Çarşamba

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Perşembe

Kurban Bayramı: 9 - 12 Temmuz Cumartesi - Salı

Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cuma

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Salı

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Cumartesi

KYK BORÇLARINDA SON DURUM! KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına düzenleme mi yapılacak 2022?

14-15 Temmuz nereler açık? 14 Temmuz noter, kargo, banka açık mı, kapalı mı?

Yağ fiyatlarına zelzele etkisi! 1,2,3,4,5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?