27 / 04 / 2024

15. Uluslararası Yapı 2009 İzmir Fuarı açıldı!

15. Uluslararası Yapı 2009 İzmir Fuarı açıldı!

Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Yapı 2009 İzmir Fuarı açıldı



Kültürpark'taki 1 No'lu Hol'de yapılan açılış töreninde katılan  İzmir  Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, dünya ve Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durumun ortada olduğunu belirterek, bu tarz fuarların krizden çıkış yollarının bulunmasında etkili olduğunu kaydetti. Erdoğan, fuarın İzmir'de düzenlenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, fuarı düzenleyenlere teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da yaptığı konuşmada, İzmir olarak fuara ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, geçen seneye göre büyüyen fuar alanının bir çok profesyonel katılımcıya yardımcı olacağını kaydetti.

YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol ise yapı malzemelerinde artan çeşitliliğin her yıl düzenledikleri fuarlara da yansıdığını belirterek, inşaat sanayisinin Türkiye sanayisinin ve ihracatının yüzde 10'unu oluşturduğunu kaydetti. Fuarların çok önemli olduğuna dikkati çeken Hasol, "Türkiye'ye
fuarların önemini İzmir öğretti. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura'nın da dediği gibi, burada açılan bir fuar, Alsancak'taki kundura boyacısına faydalı olacaktır. Yapı 2009 İzmir Fuarı da sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi açısından çok önemli" dedi.

YEM Genel Müdürü Güven Cantürk de 199 firmanın katılacağı ve 15 bin 500 metrekare kapalı alanda düzenlenecek fuarın, 15-18 Ekim günlerinde 11.00-19.30 saatlerinde ziyaret edilebileceğini kaydetti.
AA


Geri Dön