19 / 05 / 2024

150 bin lira destek! Faiz yok, detaylar belli oldu

150 bin lira destek! Faiz yok, detaylar belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde gençlere yüzde 0 faizli 150 bin lira müjdesi vermişti. Ödemeler hakkında araştırmalar devam ederken detaylar da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı İşte tüm detaylar...



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KREDİ DETAYLARINI PAYLAŞTI

Hayatlarını birleştirmek için bir yola giren gençlere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." ifadeleriyle evlilik kredisi detaylarını paylaştı.

BÜTÇE GENÇLİK BANKASINDAN KARŞILANACAK
Evlilik kredisi ödemeleri için kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası kapsamında gençler de yeni yuvalarına kavuşacak. Uluslararası standartlar kapsamında kurulacak olan sosyal amaçlı banka dijital ortamdan hizmet sağlayacak. Bankanın para kaynağı ise Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulacak. Fondan alınacak ödemeler kapsamında gelirler banka tarafından kontrol edildikten sonra sosyal desteklerde kullanılmak için vatandaşlarda buluşturulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön