Kent Haberleri

15.6 milyon emekliye son dakika müjdesi! Bakanlık peş peşe açıkladı! Zamlı maaş ve bayram ikramiyelerinde şok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki zamlı emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında "Emeklilerimiz hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2 biner TL ikramiye alacaklardır" ifadelerine yer verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında "Emeklilerimiz hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2 biner TL ikramiye alacaklardır" ifadelerine yer verildi. 

Bakanlık, Bu düzenlemeden EYT çerçevesinde emekli olacak vatandaşlar da dahil olacak şekilde 15.6 milyon emeklinin faydalanacağını açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan son dakika yazılı açıklamada, 2019 yılında 1.000 Türk Lirası şeklinde getirilen emekli alt sınır aylığının 2020'de 1.500 Türk Lirası'na, Ocak 2022'de 2 bin 500 Türk Lirası'na yükseltildiğine dikkat çekildi. 

15.6 milyon emekliye son dakika müjdesi! Bakanlık peş peşe açıkladı! Zamlı maaş ve bayram ikramiyelerinde şok!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakanlık, Temmuz 2022 itibarıyla en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya, Ocak 2023 itibarıyla ise 5 bin 500 liraya yükseltildiğinin altını çizdi. 

5 bin 500 lira olan emekli alt sınır aylığı tutarının da 2023 Nisan ödeme dönemi itibarıyla yüzde 36,36 yükselişle 7 bin 500 Türk Lirası'na yükseltileceğine vurgu yapılan açıklamada, "Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022’ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacaktır. 2023 Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7 bin 500 TL olarak ödenecek ve 8,8 milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır" denildi ve emeklilere hayırlı olması söylendi. 

BUGÜNE KADAR 114 MİLYAR LİRA İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILDI 

Emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili olarak da Bakanlık açıklamasında "2018’de Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1000’er TL olarak ödenmeye başlanılan bayram ikramiyesi, 2021 yılında 1100 TL’ ye yükseltilmiştir. Yeni düzenleme ile bu tutar yüzde 82 artışla 2 bin TL’ye yükseltiliyor" ifadelerine yer verildi. 

Emeklilerin hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2 biner Türk Lirası ikramiye alacağına dikkat çekilen açıklamada, "Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz faydalanacak" denildi. 

Emeklilere 2018 yılından bugüne kadar 114 milyar Türk Lirası tutarında bayram ikramiyesi ödendiği de belirtildi. 

"2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi haziran ayı içerisinde ödenecektir" ifadelerine yer verilen açıklamada, 2 bin liralık bayram ikramiyesinin, hak sahiplerinin hisseleri oranında, iş kazası geliri alanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödeneceğine de vurgu yapıldı. 

Aynı zamanda açıklamada, bayram ikramiyesinin, emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödeneceğinin de altı çizildi.  

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyanında son 5 gün kaldı! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var!

Dolarda ‘sınırlı yükseliş’ sürüyor! Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? Euro-dolar paritesinde kritik seviye aşılır mı?

Selçuk Geçer’den dolar için yeni tahmin geldi! Tek tek açıklanan bu rakamı görenlerin resmen nefesi kesildi! Hemen bakın