Ekonomi

16 Eylül evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte 16 Eylül 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı araştırılıyor. İşte 16 Eylül 2022 evde bakım maaşı yatan iller! 16 Eylül evde bakım maaşı yatan iller sorgulaması hız kazandı

16 Eylül Cuma evde bakım maaşları yattı mı? 16 Eylül Cuma evde bakım maaşları yatan iller hangileridir? İşte merak edilenler gündemde yer alıyor. 

16 Eylül evde bakım maaşı yatan iller sorgulaması hız kazandı. Bakıma muhtaç, hasta veya yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılabilmesi, ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak evde bakım maaşı vermektedir.

 İşte 16 Eylül evde bakım maaşı yatan iller hakkında son ayrıntılar…

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 16 EYLÜL 2022 LİSTE YAYINLANDI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ve 31 arasında hesaplara geçmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI!

Evde Bakım aylığı ödemeleri e- Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor. T.C kimlik numarası ve E Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp, arama butonuna tıklayın. Daha sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar açılmaktadır. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

SMS İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alan kişiler, sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğinden faydalanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibinde bulunabilirler. Mesaj göndermeleri halinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınmaktadır.

Bahsi geçen bu bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bu bahsedilen ödemeyi almak için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yaşlılığı sebebi ile herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak bilinmektedir.

 ‘AĞIR ENGELLİ’ RAPORU

Evde bakım parası alınabilmesi için engellinin en az yüzde 50 ve üzerinde bir oranla engeli olduğunun sağlık kurulu tarafından verilen sağlık raporu ile belgelenmesi gerekiyor. Raporda ‘ağır engelli’ ibaresi mutlaka yer almalı. Yüzde 50’den daha düşük bir engellilik oranı tespit edilmiş ise evde bakım parası verilmiyor. Hasta ve muhtaçlık durumunda da kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarını tek başına yerine getirip getiremediğine bakılmaktadır.

Akaryakıt fiyatlarında ibre tersine dönüyor! İşte 16 Eylül Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

İkramiye müjdesi! İkramiye ödemeleri belli oldu! İşte çalışanların dört gözle beklediği haber!

Halkbank TOKİ ödemesi nasıl yapılır? TOKİ Halkbank başvuru ücreti kaç TL? İşte detaylar!