Ekonomi

Yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir?

Yaşlılık aylığı alma şartları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir? sorusunun yanıtı!Bu maaşı almak için vatandaşların belli şartları yerine getirmesi gerekir

Yaşlılık aylığı devlet tarafından her ay vatandaşlara verilen maaş türüdür. Bu maaşı almak için vatandaşların belli şartları yerine getirmesi gerekir. Yaşlılık aylığı diğer adı ile 65 yaş aylığına dair detaylar merak ediliyor. Yaşlılık aylığı almak için belli başlı kriterleri yerine getirmek gerekir. Vatandaşlar da o kriterlerin ne olduğunu öğrenmek istiyor ve “Yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir?” şeklinde sorular soruyor.

İşte Yaşlılık aylığı alma şartları ve Yaşlılık aylığına dair detaylar…

YAŞLILIK AYLIĞI/65 YAŞ AYLIĞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için devlet tarafından her ay verilen 65 yaş aylığını almak için gerek kriterler bulunmaktadır. İşte o kriterlere dair detaylar!

YAŞLILIK AYLIĞI İÇİN NASIL BAŞVURUDA BULUNULUR? İŞTE YAŞLILIK AYLIĞINA DAİR DETAYLAR!

65 yaş aylığı başvurusu için, kişi ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilir. Başvuran kişiye 'başvuru alındı' belgesi verilir. Başvurular 1 ay içinde neticeye kavuşur.

Başvuruda bulunurken istenen evraklar;

YAŞLILIK AYLIĞI NE KADARDIR?

Yaşlılık aylığı diğer adı ile 65 yaş aylığının ne kadar olduğu da araştırılan konular arasındadır. Yaşlılık aylığına yapılacak zam tutarı, 2022 asgari ücret maaşının belirlenmesinden sonra açıklandı. Buna göre 65 yaş aylığı 1296 TL olarak belirlenmişti. Yeni asgari ücretle birlikte 65 yaş aylığı 1684 lira olmuştur.

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Evi üstüne almak için ne yapmalı?