29 / 04 / 2024

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

Borsa İstanbul günü yüzde 3,43 oranında değer kaybıyla kapadı. Piyasaların kapalı olacağı 19 Mayıs tatili öncesi satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamladı.



28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde piyasalardaki belirsizlik ortamı devam ediyor. Seçimlerin ikinci tura kalması belirsizlik ortamının devamı olarak algılandığı için borsada satış ağırlıklı seyir bugün de devam etti. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,43 oranındaki değer kaybıyla 4 bin 501 puandan kapattı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 159,95 puan gerileme gösterdi. Borsada, toplam işlem hacminin ise 54,4 milyar lira olarak gerçekleştiği belirtildi. Uzmanlar, borsanın değer kaybında 28 Mayıs Pazar gününe kadar geçecek süreçte ekonomik politikaların belirsizliğinin etkili olduğunu belirtirken, piyasalardaki dalgalı seyrin ikinci tur seçimler sonuçlana kadar devam edeceğini öngörüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön