28 / 04 / 2024

Borsada düşüş trendi sürüyor. 25 Ocak BIST 100 Endeksi ne oldu? En çok hangi sektör kazandırdı?

Borsada düşüş trendi sürüyor. 25 Ocak BIST 100 Endeksi ne oldu? En çok hangi sektör kazandırdı?

Güne pozitif bir hava ile başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü 68,75 puanlık kayıpla başladı. Yurt dışı piyasalar da son çeyrek bilançolarının açıklanması ve beklentilerin altında gelen kar oranları nedeniyle düşüş trendinde.



Sabah saatlerinde olumlu bir seyir izleyen Borsa İstanbul, gün içerisinde gelen satışlar ile günü kayıpla kapattı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 1,28 oranında gerileyerek günü 5.297,77 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 112,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Borsada düşüş trendi sürüyor. 25 Ocak BIST 100 Endeksi ne oldu? En çok hangi sektör kazandırdı?

Gün içerisinde sektör endeksleri arasında en çok kazandıran sektör endeksi yüzde 1,71 ile ulaştırma olurken, bankacılık sektör endeksi ise yatırımcılarını kayba uğrattı. Bankacılık endeksi yüzde 3,17 ve holding endeksi yüzde 1,38 oranlarında geriledi.

Uzmanlar, açıklanan makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları ile global piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini belirtirken, önümüzdeki günlerde bilanço sezonunun başlamasıyla hisse bazlı hareketliliğin yaşanması bekleniyor.

YILIN İLK ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK

Uzmanlar, yurt içi piyasalar açısından açıklanacak 4. Çeyrek bilanço sonuçlarının borsanın seyrinde etkili olacağını belirtiyor. Yarın Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanaklarının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı tutanakları açıklanacak. TCMB'nin açıklayacağı yılın ilk enflasyon raporu ve bu raporda verilecek mesajlar, piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Merkez Bankası’nın geçen yılın son Enflasyon Raporu'nda, enflasyonun 2023 yıl sonunda orta noktası yüzde 22,3 olmak üzere, yüzde 17,7 ile yüzde 26,9 aralığında gerçekleşeceği öngörüsüne yer verilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön