30 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Yıl başından bugüne kadar kötü bir performans sergileyen Borsa İstanbul’da son günlerde yüzler yeniden gülmeye başladı. Fed’in faiz artırım kararının ardından bugün açıklanan ve son 11 ayın en düşük seviyesine gerileyen enflasyon verileri nedeniyle BIST 100 endeksi haftayı yükselişle kapattı



Borsa İstanbul’da ibre yeniden olumluya döndü. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 245,39 puan artarken, toplam işlem hacmi 97,7 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. BIST 100 endeksi, günü yüzde 5,16 oranında primle 4 bin 997 puandan kapattı.

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Gün sonunda sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık sektörü olurken, yatırımcılarını tek kayba uğratan sektör madencilik oldu. Bankacılık sektör endeksi yatırımcılarına 8,57, holding endeksi ise yüzde 6,04 oranında getiri sağladı. Madencilik sektör endeksi ise yüzde 0,76 oranında değer kaybetti.

SON 11 AYIN EN DÜŞÜĞÜ

Piyasaların seyri açısından önemli bir veri olarak takip edilen enflasyon verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, enflasyon, ocak ayında yıllık bazda yüzde 57,68 olurken, bu rakamın son 11 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Uzmanlar, son 11 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşen enflasyon verisi nedeniyle Borsa İstanbul’da pozitif bir havanın hakim olduğunu ifade ederken, ancak yurt içinde de bilanço sezonunun başlaması nedeniyle hisse ve sektör bazlı oynaklığın devam edebileceği konusuna da dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön