21 / 05 / 2024

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Yıl başından bugüne kadar kötü bir performans sergileyen Borsa İstanbul’da son günlerde yüzler yeniden gülmeye başladı. Fed’in faiz artırım kararının ardından bugün açıklanan ve son 11 ayın en düşük seviyesine gerileyen enflasyon verileri nedeniyle BIST 100 endeksi haftayı yükselişle kapattı



İŞSİZLİK ORANLARI GERİLEDİ

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Öte yandan; ABD'de tarım dışı istihdam ocakta beklentilerin tersine 517 bin kişi artış gösterdi. İşsizlik oranının yüzde 3,4 ile 50 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine gerilediğine işaret eden uzmanlar, bu verilerin ekonominin geçen ay hızlı bir tempoda istihdam sağladığının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Bu nedenle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelesinde faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutabileceğine ilişkin endişelerin arttığı belirtiliyor.

GELECEK HAFTA NELER OLACAK?

Gelecek haftanın gündeminde ise yurt içi ve yurt dışında açıklanacak çeşitli veriler yakından izlenecek. Yurt içinde reel efektif döviz kur, sanayi üretimi verileri takip edilecek. Yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, Almanya'da sanayi üretimi, Euro Bölgesi'nde perakende satışlar açıklanacak. Ayrıca; Çin'de enflasyon, ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi başta olmak üzere gelecek haftanın veri gündemi oldukça yoğun görünüyor. Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4 bin 700 ve 4 bin 650 seviyelerinin destek, 5 bin 100 puanın direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön