02 / 05 / 2024

19 Mayıs Spor Kompleksi'ndeki atletizm salonunu su bastı!

 19 Mayıs Spor Kompleksi'ndeki atletizm salonunu su bastı!

19 Mayıs Spor Kompleksi içinde yer alan Naili Moran Kapalı Atletizm Salonu'nu su bastı




     Pistin bir bölümü kullanılmaz hale gelirken soğuk hava nedeniyle kapalı pisti kullanmak isteyen sporcular zor anlar yaşıyor. 

     Naili Moran Tesis Müdür Yardımcısı Mithat Süpürgeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pazar gününden beri pisti sürekli su bastığını belirtti. 

     Süpürgeci, ''Suyu dalgıç pompasıyla çekiyoruz, bir süre sonra tekrar doluyor. Hemen yanımızda Keçiören metro hattı kazısı var. Yetkililer su baskının bu yüzden olabileceğini araştırıyor'' dedi. 

     Süpürgeci, ilk olarak metro kazısından şüphelendiklerini ve görüştüğü yetkililerin de bunun mümkün olabileceğini ifade ettiklerini söyledi. 

     Metro kazısındaki iki su borusu hattından şüphelenildiğini ifade eden Süpürgeci, ''İlk hat temiz çıktı, ancak bir de Ulus tarafındaki hatta meydana gelen tıkanma nedeniyle olabilirmiş. Şimdi de orayı kontrol ediyorlar. Ayrıca yine bu tarafta bir internet hattı döşeme çalışması var. Onlardan da şüphelendim ama konuşacak bir yetkili bulamadım. Metro çalışmasından bir sonuç çıkmazsa tekrar şansımı deneyeceğim'' diye konuştu. 

     Kampta bulunan ve tesisi kullanan milli atletlerin bir kısmı açık pistte çalışırken, kapalı pistte antrenman yapmak isteyen sporcular da su boşaltma çalışması olmadığı zamanlarda temiz olan bölümleri kullanıyor. 

     Sporcular, başka bir kapalı pistin bulunmadığını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. 





''Afrodit''in güzelliğine kavuştuğu suyla konutları ısıtıyorlar -İda'nın mitolojik tarihinde güzellik tanrıçası olarak geçen ''Afrodit''in, cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra tekrar eski güzelliğine kavuştuğu belirtilen Güre'deki kaplıca sularıyla bin konut ısıtılıyor -Beldedeki 3 bin konutun hedeflendiği çalışmada, ev sahipleri jeotermal ısınmaya ayda sadece 50 lira ödüyor (Fotoğraflı-Görüntülü)

13.12.2012 11:18

BALIKESİR (AA) - İda'nın mitolojik tarihinde güzellik tanrıçası olarak geçen Afrodit'in cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra tekrar eski güzelliğine kavuştuğu belirtilen Güre'deki kaplıca sularıyla bin konut ısıtılıyor. 

     Edremit'e bağlı Güre beldesinin Belediye Başkan Yardımcısı, Güre Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldelerinin antik tarihe uzanan geçmişe sahip kaplıcalarıyla tanındığını söyledi. 

     Kazdağları'nın (Yunan mitolojisindeki adı İda) mitolojik tarihinde, güzellik tanrıçası Afrodit'in cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra eski güzelliğine tekrar Güre bölgesindeki kaplıcalarda kavuştuğunun yer aldığını ifade eden Çetin, sıcak suyun, termal tesisler ve oteller kadar konutların ısıtmasında da kullanıldığını bildirdi. 

     Çetin, belediyenin 10 yıl önce aldığı meclis kararıyla, jeotermal kaynaklarla işletmeyi vakıfa verdiğini belirterek, şöyle devam etti: 

     ''Yaklaşık 5 yıl önce başlattığımız proje kapsamında farklı kaynaklardan 70 dereceye ulaşan sıcaklıktaki termal suları, konutların ısıtmasında kullanmaya başlandı. Toplam 3 milyon dolarlık bir proje etap etap ilerliyor. Halen tamamlanmış değil. Şu ana kadar 1,5 milyon dolarlık harcama yaptık. Yer altından 70 derece sıcaklıkta gelen suyu, doğrudan otellere ve termal tesislere veremiyoruz. Bir miktar sıcaklığını düşürmemiz gerekiyor. Bunun için proje, iki yönlü fayda sağlıyor.'' 

     

     -Tamamen çevreci yerli kaynak- 

     

     Termal suyla ısıttıkları suyu konutlara verdiklerini anlatan Çetin, ''Bu şekilde ısısı düşen termal suyu, rahatlıkla tesis ve otellere verebiliyoruz. Geri kalan ihtiyaç fazlası soğumuş suyu, 4 farklı noktadan 250-300 metre derinliğe enjekte ediyoruz'' dedi. 

     Beldedeki 2 bin konutun önünde jeotermal su vanası bulunduğunu, ancak henüz bininin aktif olarak ısıtıldığını vurgulayan Çetin, İller Bankası'yla ortak yeni sıcak su kuyu yatırımları yaptıklarını, daha yüksek debi ve sıcaklıkta buldukları suyla, yeni konutları etap etap ısıtmaya katacaklarını söyledi. 

     Konutların 70 dereceye varan suyla ısınmak için ayda sadece 50 lira ödediğini dile getiren Çetin, şunları kaydetti: 

     ''Hedefimiz 12 bin konuttan 3 binini jeotermal suyla ısıtmak. Milli enerjimizi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Doğal gazın kullanıldığı yerlerde, kışın aylık konut başına 300 liranın üzerinde ısınma gideri olabiliyor. Kat kaloriferi deseniz, mazotun fiyatı ortada. Bunlar ithal, termal su tamamen yerli. Odun ve kömüre oranla da çok ucuz. Ayrıca en çevrecisi termal kaynaklarımız. Kazdağları'nın eteklerinde bulunuyoruz. Böylesine doğa harikası bir yeri korumak gibi zorunluluğumuz var. Termal suyla ısınmanın çok yönlü faydaları bulunuyor.'' 

AA


Geri Dön