29 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü çok büyük ekonomik kazanç sağlayacak!

1915 Çanakkale Köprüsü çok büyük ekonomik kazanç sağlayacak!

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang: "Çanakkale Köprüsü, sadece Avrupa ve Asya kıtasını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacak" dedi.



Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang, Çanakkale Köprüsü'nün sadece Avrupa ve Asya kıtalarını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacağını söyledi.


Ho-In, Lapseki ilçesinde 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, köprünün inşa edilmesinin Türkiye açısından çok büyük bir anlamı olduğunu kaydetti.


Ho-In, şöyle konuştu:


"Bu temel atma töreni, 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde başlıyor. Köprü 2023'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünde tamamlanacak. Bunu anlamlı şekle getirmek için kulenin yüksekliğini 118 metre, mesafeyi de 2023 metre planladık. Çanakkale Köprüsü, sadece Avrupa ve Asya kıtasını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacak. Türkiye'ye 2023 hedefi olarak koyduğu bütün ekonomik hedeflerini gerçekleştirmekte yardımcı olacaktır."


Ülkesi ile Türkiye arasında 60 yıllık kan kardeşliği olduğuna dikkati çeken Ho-In, "Bundan sonra da ekonomi alanında, her alanda iş birliği yapmaya hazırız. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma törenini içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön