1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!
Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.
Bayram tatiline sayılı günler kaldı. Çanakkale'de boğazdan karşıya geçişlerde de feribot kuyrukları başladı. Posta'da yer alan habere göre; 18 Mart 2022’de açılacak 1915 Çanakkale Köprüsü’yle bu kuyrukların tarihe karışması bekleniyor. Senede 4 milyon araç feribotla ulaşım sağlarken 1915 Çanakkale Köprüsü ile bu ulaşım hızlanacak.
Turizm hareketlenecek
Köprü ayrıca bölgedeki turizmi de olumlu yönde etkileyecek. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Bölge Başkanı Ahmet Çelik, turizmciler olarak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanması için gün saydıklarını belirterek, “Feribotlar yoğunluk süresince aralıksız çalışıyorlar ama ortada ciddi bir trafik yükü var. Buna artan ihracatı da eklediğimiz zaman büyük kamyonların ve tırların trafiğe ciddi bir yükü oluyor” dedi.
Yabancılar da kullanacak
Köprünün hizmete alınması ile Türkiye’ye gelmek isteyen Balkan coğrafyasındaki Türklerin, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan gibi yakın coğrafyada bulunan yabancıların da sayısının yükseleceğini dile getiren Çelik, ulaşımdaki problemin ortadan kalkmasıyla bölgede Kazdağları, Çanakkale, Ayvalık ve İzmir’e kadar ciddi talep yaşanacağını öngördüklerini belirtti. Çelik, bu hareketin Çanakkale esnafına, Balıkesir esnafına ciddi bir yardım sağlayacağını belirtti.
162 bin kilometre tel kullanılacak
1915 Çanakkale Köprüsü, 334 metrelik tepe noktası yüksekliği ile de dünyanın en yüksek kuleli asma köprüsü niteliğine sahip olacak. İstanbul Boğazı geçişine yeni bir alternatif olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, ana halatları yapılacak çelik kablolarda dünyanın etrafını 4 kez dolaşmaya yetecek toplamda 162 bin kilometre uzunluğunda tel kullanılacak.