28 / 06 / 2024

1932 yılında Harbiye Caddesi'nde ve Teşvikiye'de satılık değerli arsalar!

1932 yılında Harbiye Caddesi'nde ve Teşvikiye'de satılık değerli arsalar!

1932 yılında Emlak ve Eytam Bankası tarafından, Beyoğlu Teşvikiye Mahallesi ve Harbiye Caddesi'ndeki bazı değerli arsalar satılıkmış.



1932'de Emlak ve Eytam Bankası İstanbul'un en değerli iki bölgesi olan Harbiye ve Teşvikiye'de açık artırma ile arsaları satılığa çıkarmış. 

Bu arsalar, peşin para ve açık artma ile satılacak olup, arsa satın almak isteyenlerin bankaya başvuruda bulunmaları istenmiş.

Söz konusu ilan 8 Ocak 1932 yılında Milliyet Gazetesi'nde ' Harbiye tramvay caddesinde ve Teşvikiye'de satılık kıymetli arsalar' başlığı ile yayımlanmış. İşte o ilan ve satışa çıkan arsaların krokileri...

Harbiye tramvay caddesinde ve Teşvikiye'de satılık kıymetli arsalar

Bankamızın tahtı tasarrufunda olup ahiren ifraz edilem Beyoğlu'nda Teşvikiye mahallesinde Harbiye caddesinde krokisi aşağıda mevcut arsalardan 44-45-46-47 numaralı arsalam açık artırma ve diğerleri kapalı zari usulu ile ve peşin para ile satılmak üzere müzayedeye vazedilmiş ve 30-1-932 tarihine müsadif cumartesi günü saat on altıda Bankada ihaleleri mukarrer bulunmuştur.

Talip olanların ve fazla tafsilät ve şartname almak istiyenlerin ahz ve istihsal eylemek üzere bizzat veya tahriren Şubemize müracaatla beraber teklif mektuplarıma teklif olunacak miktarım yüzde 5 si nisbetinde teminat mek- tuplarmm leffi ve yevmi mezkürn kadar Şubemize müracaatları.

Pangaltıda kain ve Emlak ve Eytam Bankasına ait arsalardan satılacak parçaları gösterir krokidir.

1957 yılında Karaköy'de 151 bina istimlak edilmiş!

1941'de Adalar'a yeni imar planı! Büyükada'ya dalgakıran projesi için start verilmiş

 


Geri Dön