23 / 06 / 2024

1957 yılında Karaköy'de 151 bina istimlak edilmiş!

1957 yılında Karaköy'de 151 bina istimlak edilmiş!

1957 yılında Necatibey ve Kemeraltı caddelerinin genişletilmesi ve meydanın açılması için Karaköy'de 151 binanın istimlakına karar verilmiş.



1957'de Karaköy'de 151 bina daha istimlak edilmiş. Necatibey ve Kemeraltı caddelerinin genişletilmesi ve meydanın açılması için 151 binanın istimlakına karar verilmiş.

BİNALARIN YÜZÜ YENİDEN RESTORE EDİLMİŞ

Karaköy meydanın genişletilmesi sonunda meydana bakan binaların cephelerinin estetik görünüme kavuşması için yeniden restore edilmesi kararlaştırılmış.

Söz konusu haber 2 Kasım 1957 yılında Vatan Gazetesi'nde 'Karaköy'de 151 bina istimlak edilecek' başlığı işle kaleme alınmış İşte o haber...

 1957 yılında Karaköy de 151 bina istimlak edilmiş!

Karaköy'de 151 bina istimlak edilecek

Necatibey ve Kemeralti caddelerinin genişletilmesi ve meydanın açlıması için Karaköyde 151 binanın daha istimiäkine karar verilmiştir.

Bunlar Domus sokağı ile Bankalar caddesi arasındaki adayı teşkil eden 21 bina ile Necatibey caddesine muvasi Kemeraltı caddesi azerindeki 130 binadır. Bu şekilde Necatibey ve Kemeraltı caddeleri Tophane istikametine gidiş ve geliş yolu olarak çift istikamette olacaktır.

Ayrıca Tünelin önünden geçen Perşembepazarı caddesi ile buna muvazi Kürekçiler caddesi arasındaki ada da kaldırılarak Karaköy' den Azapkapı'ya uzanan cadde genişletilecek ve gidiş istikmetli bir yol olacaktır.

Öte yandan Karaköy meydanının genişletilmesi sonunda meydana cepheleri açılan binaların bu yüz leri meydanın estetik görüşünü bozmamak için yeniden restore edilecektir.

Bu arada Kemeraltı ve Asapkapı istikametindeki açıIncak caddelerin asfaltlanmalarına karar verilmiştir. Bu şekilde şehrin en büyük meydanlarından birine açılan bu yolların bilhassa kışın mümkün olduğu kadar temiz, kalması temin edilecektir.

1941'de Adalar'a yeni imar planı! Büyükada'ya dalgakıran projesi için start verilmiş

Geri Dön