29 / 04 / 2024

1935 yılında emlak vergisinin dört taksitle ödenmesine tepki! 

1935 yılında emlak vergisinin dört taksitle ödenmesine tepki! 

1935 yılında bina vergileri yıllardır dört taksitle ödeniyormuş. Fakat maliye vergilerin dört taksitle alınmasına tepki göstererek, iki taksit halinde ödenmesini istemiş.



1935 yılında halkın gelir durumunun iyi olmamasından dolayı, bina vergileri yılladır dört taksitle ödeniyormuş. Maliye ise vergilerin bir sene içinde 2 taksitle ödenmesini uygun görmüş. Bu konuda şehir meclisine başvuruda bulunulmuş. 

Maliye bu kararı konusunda oldukça ısrar etmesi konuyu meclise kadar taşımış. Meclis'in ise önceki ödeme sisteminde ısrar edeeceği belirtilmiş.

Söz konusu haber Milliyet Gazetesi'nin 10 Şubar 1935 yılındaki sayısında '' Bina vergilerinin taksitleri'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Bina vergilerinin taksitleri

Umumî mecliste yarın müzakere edilecek

Bina vergilerinin ötedenberi 4 taksitte alındığı malümdur. Maliye dört taksitte vergi alınmasını doğru bulmamış, verginin bir sene içinde iki defa alınmasını ve bunların müddetlerinin tayinin şehir meclisinden istemişti.

Şehir meclisi geçen içtima devresinde bu müracaatı reddetmiş, halkın vergisini iki taksitte verecek vaziyette bulunmadığını ileri sürmüştür.

Maliye eski fikrinde ısrar ettiğinden, mesele tekrar şehir meclisine gelmiştir. Bu teklif encümene havale edildiğinden önümüzdeki pazartesi günü mecliste müzakere edilecektir. Meclisin gene eski fikrinde ısrar edeceği tahmin ediliyor.''

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1935 yılında 1 ton çimentonun fiyatı 22 lira 5 kuruş!

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

 


Geri Dön