02 / 05 / 2024

1935 yılında yol vergisi 6 liradan 4 liraya düşürülmüş!

1935 yılında yol vergisi 6 liradan 4 liraya düşürülmüş!

1935 yılında Sivas'ta Vilayet Encümeni tarafından yol vergisi 6 liradan 4 liraya kadar indirilmesine karar verilmiş.



1935'te Vilayet Encümeni Sivas'taki yol vergisini 6 liradan 4 liraya düşürmüş. Sivas'ta aynı yılda belediye tarafından değiştirlen mahalle evlerine göre evlere mumara verilmesi işlemi sona ermiş.

Söz konusu haber 14 Nisan 1935 yılında 'Sivas'ta yol vergisi, Hazirandan itibaren dört liraya düşürülmesi kabul edildi'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Sivas'ta yol vergisi, Hazirandan itibaren dört liraya düşürülmesi kabul edildi

SIVAS, (Milliyet) Vilayet ncümeni yol vergisinin altı liradan dört liraya indirilmesini, ve bunun hazirandan itibaren tatbika başlanmasımı umumi meclise teklif etmiştir.

Sivasta fırsat buldukça faaliyeti görülen bir teşekkül var: Avcılar kulübü, kulüp ara sıra avlar tertip etmektedir. Geçen perşembe akşamı halkevi salonunda Laiz Süleyman Sami beyin reisliği altında yıllık toplantısını yaptış ve yeni idare heyetini seçmiştir.

Memleket hastahanesi göz hekimi Ibrahim başkanlığa, inhisar memurlarından Muharrem, Şevro ile acentesi Ibrahim, tüccardan Mehmet, devlet demiryolları inşaat memurlarından Rifat idare azalıklarıma seçilmişlerdir.

Sivas çiftçisinin beklediği bereketli yağmurlar bir kaç gündenberi yağmaktadır. Bu sebeble halk sevinç içindedir.
Evlerin numarası Önümüzdeki yıl yapılacak nüfus sayımında daha fazla kolaylık olmak üzere belediye tarafımdan değiştirilen mahalle evlerine göre bütün evlere numara verilmesi işi sona ermiştir. konuşulmak lazım geliyorsa da henüz encümenin bütçesi tamamen tetkik edip işini bitirmediğinden dolayı bugünkü içtimaa yetişememiştir.

Şarkışlada at yarışları Şarkışla kazasında her yıl yapıl makta olan at yarışlarına 24 mayıs cuma günü başlanacaktır. Yarışı kaza kaymakamı Bay Basrinin idaresinde Cümhuriyet halk fırkası menfaatine Şarkışlada tayyare meydanında yapılacaktır.

Kazada şimdiden yarışın hazırlıklarını ikmal etmek ve yarışı idare etmek üzere bazı heyetler fa- aliyete geçmişlerdir. Birinci koşu hiç koşu kazanmamış yerli yarım kan Arap ve halis kan Arap erkek ve dişi taylar arasındadır. İkramiyesi 50 liradır.

İkinci koşu dört ve daha yukarı yaşta ve hiç koşu kazanmamış yer- li ve yarım kan Arap at ve kısrak. lara mahsus olacaktır. İkramiyesi seksen liradır. Üçüncü koşu: Dört ve daha yukarı yaşta halin kan Arap at ve kısraklarına aiddir ik- ramiyesi 110 liradır. Tay, eşek, çuvar, yumurta yaya koşu gibi bazı müsabakalar da o gün tertip edilecektir. Ve bunlarda kazananlara da ayrıca ikramiye verilecektir. 24 mayıs cuma günü Şarkışla iyi günlerinden birini yaşıyacaktır.''

1957 yılında İETT çalışanları için Şişli'ye site yapılmış!

Geri Dön