Emlakta Nostalji

1936 yılında Eminönü'ndeki Niğde Hanı 41 bin liraya satılmış!

1936 yılında Eminönü'nde tramvay caddesinde Kızılay maden suyu mağazasının da içinde olduğu Niğde Hanı 41 bin liraya satılmış.

1936 yılında Eminönü'ndeki Niğde Hanı Sultanahmet Sulh Makmesi tarafından 41 bin liraya satılmış.

KELEBİR HAN SATILIYOR!

Eminönü'nde bulunan kelepir özellikte olan Niğde Hanı açık artırma ile Sultanahmet Sulh Makmesi'nce satılacağı açıklanmış. Hanı satın almak isteyenlerin açık artmaya girerken, yüzde 7 buçuk pay akçelerini yanlarında getirmeleri duyurulmuş.

Söz konusu haber 15 Aralık 1936 yılında ''çok kelepir bir han satılıyor'' başlığı ile Caumhuriyet Gazetesi'nde kaleme alınmış. İşte o haber..

Çok kelepir bir han satılıyor 

Eminönü'nde tramvay caddesinde Kızılay maden suyu satış mağazasını da ihtiva eden (Niğde Hanı) Sultanahmed Sulh Mahkemesi'nce izale suyu suretiyle müzayede ile satılıyor.

İkinci satış günü 24 kanunnevvel 936 tarihine müsadif perşembe günü saat 14:16'da Eminönü kaymakamlığı binası dahilinde Sultanahmed Sulh Mahkemeleri Başkitabet dairesinde yapılacaktır.

Muhammen kıymeti 41 bin lira olup satışa girecek olanla rim % 7 buçuk pey akçesini beraber getirmeleri lazımdır. Mükemmel ve beton olan hanın iki mağaza ile üstünde beş katta müteaddid odaları vardır. Akar edinmek istiyenlerin bu fırsatı kaçırmamaları tavsiye olunur.

1933 yılında köylere millet bahçesi yapılmış!

1940'ta Devlet Demiryolları'ndan 540 liraya kiralık dükkan!

1936 yılında Sarıyer'de 3 taksitle satılık ev!