20 / 05 / 2024

1938'de Ortaköy İskele civarı 40 bin TL'ye yeniden düzenlenmiş! 

1938'de Ortaköy İskele civarı 40 bin TL'ye yeniden düzenlenmiş! 

1938 yılında Ortaköy Camisi ile Ortaköy İskelesi arasındaki rıhtımın inşası için 40 bin TL harcama yapılmış.



1938 yılında Ortaköy İskelesi'nin yeniden düzenlenmesine karar verilmiş. Bu kapsamda Ortakaöy Camisi'nden İskeleye kadar arası baştan düzenlenmiş. Rıhtım üzerinde caminin güzelliğini kapatan kahve, kulübe gibi binaların yıkımı kararlanştırılmış.

Söz konusu haber 16 Eylül 1938 yılında Akşam Gazetesi'nde 'İmar hareketleri/ Ortaköy'de iskele civarı tanzim ediliyor' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1938 de Ortaköy İskele civarı 40 bin TL ye yeniden düzenlenmiş! 

'İmar hareketleri/ Ortaköy'de iskele civarı tanzim ediliyor

Ortaköy camisi ile Ortaköy İskelesi arasındaki rıhtımın inşası yakında bitecektir. Belediye gerek rıhtımın inşası, gerek bu havalide yapılacak istimlåk için kırk bin lira sarfetmek- tedir. Rıhtım üzerinde caminin güzeliğini çirkinleştiren kahve, kulübe gibi binalar tamamile kaldırılacağın dan bunların istimlak muameleleri pek yakında intaç edilecektir.

İstimlak muameleleri bittikten sonra burada bulunan tarihi çeşme de biraz geriye doğru nakledilecektir. Bundan başka caminin yanında bulunan eski helalar da kaldırılacaktır.

Cami etrafile beraber iskelenin civarı da tanzim edilirken diğer taraf- tan Evkaf müdürlüğü Ortaköy camisini de esaslı surette tamir ettirecektir.

1941 yılında cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmiş!

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

 


Geri Dön