Emlakta Nostalji

1940 yılında çimento fiyatlarına ton başına 2 lira birden zam gelmiş!

1940 yılında çimento fiyatları 18 liradan 20 liraya yükselmiş. Adi çimento fiyatları ise 15 liradan 17 liraya çıkmış.

1940 yılında çimento fiyatlarına zam gelmiş. Tonu 18 lira olan çimentoya 2 lira zam yapılmış. Adi çimento fiyatı ise 15 liradan 17 liraya yükseltilmiş. Zam 1 Temmuz 1940 tarihinden itibaren uygulanacakmış. 

ZAMDAN ÖNCE ÇİMENTO ALAN TÜCCAR NE YAPACAK? 

Zamdan önce çimento satın alan tüccarlar aldığı fiyat hakkında fiyat mürakabe komisyonuna beyanneme vermiş. Öte yandan 1 Temmuzdan önce alınan çimentoların fiyatlarına zam yapılmayacakmış. 

Söz konusu haber 6 Temmuz 1940 yılında Yenisabah Gazetesi'nde ''Çimento fiyatları ton başında iki lira arttı'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Çimento fiyatları ton başında iki lira arttı

Çimento fiyatları 1 temmuz- dan itibaren artmış ve adi çimentonun tonu 15 liradan 17 liraya, süper çimentonun tonu da 18 liradan 20 liraya çıkarılmıştır.

Bugünden itibaren ellerinde bir temmuz tarihinden evvelce alinmiş cimentosu bulunan tücca lar bunların miktarı hakkında fiyat mürakabe komisyonuna beyanname vereceklerdir.

Diğer tarafdan 1 Temmuz'dan evvel alman, çimentoların fiyatlarına zam yapsamıyacak ve tüccarlar bu çimentoların beyannamelerini komisyona verecekler ve kendilerine tebligat yapılıncaya kadar eski fiyatlarıyla satacaklardır. Mintaka İktisad ve Ticaret Müdürlükleri bu hususta lazım gelen tedbirleri almış bulunmaktadırlar. 

1940'ta Yerebatan Sarayı'nın civarındaki binalar yıkılmış!

1940 yılında Eminönü halkevi binası yanlış yapıldı iddiası!