08 / 07 / 2024

1941 yılında 'Beyaz Saray' olarak bilinen evin sırrı!

1941 yılında 'Beyaz Saray' olarak bilinen evin sırrı!

1941 yılında Anadolu Ajansı tarafından 'Beyaz saray' olarak ismi geçen evin gerçek adı aslında 'Beyaz ev'miş. Beyaz ev Amerika Cumhuriyeti'nin Vaşington'da resmi ikametgahı olarak biliniyormuş. Peki neden Beyaz ev? İşte sırrı...



1941 yılında Anadolu Ajansı tarafından 'Beyaz saray' olarak adının geçtiği ev Beyaz ev olarak biliniyormuş. Bu ev, Beyaz ev Amerika Cumhuriyeti'nin Vaşington'da resmi ikametgahı olarak biliniyormuş. 

BEYAZ EVİN SIRRI!

Beyaz ev, malta taşından inşa edildiği ve beyaza boyandığı için Beyaz ev olarak adlandırılmış.

Bina 51,80 metre uzunluğunda, 26,20 metre yüksekliğinde olup iki kattan oluşuyor. 

Kabul salonları  alt katta, Cumhurreisinin özel daireleri ise üst katta bulunuyormuş. 

BİNANIN İNŞASINA 1972 YILINDA BAŞLANMIŞ

Söz konusu binanın inşasına 1972 yılında başlanmış, ilk defa 1800 yılında Amerikanın altıncı Cumhurreisi Adams ikamet etmiş.

Bina 1814 yılında yanmış, 1818 yılında tekrar inşa edilmiş.

Söz konusu haber 9 Temmuz 1941 yılında Vatan Gazetesi'nde ''Beyaz ev'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

BEYAZ EV

Anadolu ajansımızın verdiği havadislerde sık sık ismi geçen bu binaya ajanımız ''Beyaz Saray''  demekte ise de, AmerikalılarIN dili olan ingilizceden başlayarak hütün diller de Beyaz Ev denilen bu binayı bizim de «Beyaz Ev' diye anmanız çok doğru olur.

''Beyaz Ev'', Amerika Cumhurreisinin Vasingtonda resmi ikametgahıydı. Bu isim, binanın malta taşından inşa edilmiş ve bayaza boyanmış olmasından ileri gelmektedir.

Bina 51,80 metre uzunluğunda ve 26,20 metre yüksekliğinde olup iki katten ibarettir. Kabul salonları alt katta, Cümhurreisinin hususi daireleri üst kattadır.

Kabul salonları arasında, siyasi işlerde kullanılan ''Mavi Salon'', umumi kabuller için kullanılan Şark Salonları ile Kırmızı ve Yeşil salonlar vardır.

Asıl binanın inşasına 1792 de başlanmıştır. Binada ilk defa 1800'de, Amerikanın altıncı  Cümhurreisi Adams ikamet etmiştir. Bina 1814'te yanmış ve 1818 de yeniden inşa edilmiştir.

1941 yılında Mısır Çarşısı'nın etrafındaki binalara zorunlu istimlak kararı!

1941 yılında kiralık yazlık ev oyunu! Ev yok demişler, oda oda kiralamışlar...

Geri Dön