Emlakta Nostalji

1941 yılında cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmiş!

Şehir ve kasabalardaki mahalle, sokak ve caddeler numara ile gösteriliyormuş. 1941 yılında alınan yeni karara göre artık mahalle, sokak ve caddelere isim verilecekmiş.

1941 yılına kadar mahalle, sokak ve caddeler numara ile gösteriliyormuş. Alınan yeni karar göre artık numara yerine isim verilmesine karar verilmiş.

SOKAK, CADDE VA MAHALLE NUMARALARI KARIŞIKLIĞA NEDEN OLMUŞ

Sokak, mahalle ve cadeelere verilen numaralar vatandaşlar tarafından büyük karmaşıklığa neden olmuş. Bu durumun önüne geçilmek için artık numara yerine isim verilmesine karar verilmiş.

Söz konusu haber 9 Mart 1941 yılında Yeniasır Gazetesi'nde ' Sokaklar numara ile anılmayacak' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Sokaklar numara ile anılmayacak

Bütün yurtda mahalle, cadde ve sokaklar bazı şehirlerimizde ve kasabalarımızda mahalle, cadde ve sokak  isimleri daire veya İzmir'de olduğu gibi numara ile gösterilmektedir.

Bu, birçok yanlışlıklara sebep olmakta ve halkımız daire ve numaraları bellemekte bir hayli müşkülat çekmektedir. Dahiliye vekaleti bütün yurtta mahalle, cadde ve sokakların isimle anılmasını kararlaştırmış ve bu kararın vilayetlere bildirmiştir. 

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!