21 / 05 / 2024

1941'deki Emniyet Sandığı ilanları! Taksitli emlak satışı sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek!

1941'deki Emniyet Sandığı ilanları! Taksitli emlak satışı sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek!

İstanbul'un her semtinde her çeşit emlak almak veya satmak istenildiğinde taksitli emlak satışları sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek.



Eminyet Sandığı ilanlarında, taksitli emlak satışları  sekiz senede yüzde 50 faizle ödeniyor. Emniyet Sandığı ilanlarında: '' İstanbul'un her semtinde her çeşit emlak almak ve satmak için en kısa yol satış salonumuzu ziyarettir. İstenildiği takdirde satılığa konan emlák mukabilinde ne miktar borç verileceği tayin edilerek alákadarlara bildirilir. Bunun için iki lira ücret alınır.'' ifadelerine yer verildi.

Söz konusu haber  18 Ağustos 1941 yılında Yenisabah Gazertesi'nde '' Emniyet Sandığı İlanları/ Taksitli emlak satışı sekiz senede yüzde 5 faizle ödenir'' başlığı ile kaleme alındı. İşte o haber...

Muhammen Kıymeti
Kartal Maltepe eski Bağdat cadesi Arsa
Üsküdar Vaniköy Yeniköy caddesi Arsa ve sahilhane eski 48, 73 yeni 88, 90, 73 No.lu arsa
1- Arttırma 28/8/941 tarihine düşen perşembe günü yapılacak ve 14 ten 16 ya kadar devam edecektir.
İhale artttırma sonunda en yüksek bedel verene yapılır. 2- Arttırmaya girmek için muhammen kıymetin % 15 şi nisbetinde pey akçesi yatırmak lazımdır.
3- Arttırma bedelinin dörtte biri pesin geri kalanı sekiz senede sekiz müsavi taksitte ödenir. Taksitler % 5 faize tabidir,
4 Taksitler ödeninceye kadargayrimenkul Sandığa birinci derecede ipotekli kalır.
5- Binaların fotoğrafları Sandık dahilindeki satış salonunda teşhir olunacaktır. Fazla tafsilät almak için salona müracaat edilir.

1941 deki Emniyet Sandığı ilanları! Taksitli emlak satışı sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek!

Emlak almak ve satmak istiyenlere:
İstanbul'un her semtinde her çeşit emlak almak ve satmak için en kısa yol satış salonumuzu ziyarettir.
Istenildiği takdirde satılığa konan emlak mukabilinde ne miktar borç verileceği tayin edilerek alákadarlara bildirilir. Bunun için iki lira ücret alınır.
Teşhir ücreti: Bir liradan aşağı olmamak üzere üç ay için bin lirada oniki buçuk kuruştur. Ne satıcıdan ne de alıcıdan başka bir ücret alınmaz. 

1941'de 'Ahşap evler kaldırılacak' kararı!

Geri Dön