02 / 05 / 2024

1946 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa ile Selimiye arasında yapılacakmış!

1946 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa ile Selimiye arasında yapılacakmış!

1946 yılında yapılacak olan İstanbul Limanı İstanbul'un Anadolu kıyılarında yapılacakmış. Liman, Haydarpaşa ile Selimiye arasına yerleştirilecekmiş ve Haydarpaşa ile Selimiye arasındaki imar planı da yapılacak olan limana göre çizilmiş.



İstanbul Limanı


Haydarpaşa ile Selimiye arasında yapılacak.


1946 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa ile Selimiye arasında yapılacakmış!

İstanbul Limanı'nın şehrin Anadolu kıyılarında yapılmasına karar verildiği Ankara'dan gelen haberlerden anlaşılıyor. Şehrin müstakbel limanın hakiki hududunu anlamak üzere, Vali ve Belediye Reisi Dr. B. Lütfi Kırdar'ın malumatına müracaat ettik. B. Lütfi Kırdar'ın verdiği malumata göre, alakalı makamların bir müddetten beri yaptıkları incelemeler neticesinde limanın, şehrin Anadolu tarafında yapılması muvafık görülmüştür. Ancak, tahmin edildiği gibi müstakbel liman için Moda, Fenerbahçe sahilleri seçilmemiştir. 


Liman Haydarpaşa İskelesi ve dalgakıranı da dahil olduğu halde, Haydarpaşa ile Selimiye arasındaki sahaya yerleştirilecektir.


B. Prost, liman sahasının seçilmesini hükümetin kararına bırakmış ve Haydarpaşa ile Selimiye arasında liman yapılması istendiğini düşünerek, Haydarpaşa - Selimiye arasındaki imar hareketlerini de bu esasa göre umumi şekilde çizmiştir. Bu sahada limanın yapılmasına kati surette karar verildikten sonra buranın imarına ait teferruat tespit edilecektir. 


Akşam Gazetesi 26 Nisan 1946 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön