18 / 05 / 2024

istanbul limanı haydarpaşada mı

istanbul limanı haydarpaşada mı

1946 yılında yapılacak olan İstanbul Limanı İstanbul'un Anadolu kıyılarında yapılacakmış. Liman, Haydarpaşa ile Selimiye arasına yerleştirilecekmiş ve Haydarpaşa ile Selimiye arasındaki imar planı da yapılacak olan limana göre çizilmiş.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Adil Erkoç tarafından kuruldu. 

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Üç suni ada Kanal İstanbul projesinden çıkartıldı!

Kanal İstanbul ile ilgili yeni ÇED raporu yayımlandı ve projenin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Rapora göre, yapılacak üç suni ada projeden çıkartılacak.

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın bazı bölümlerini kiraya verecek!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı, Haydarpaşa Gar Sahası 54 pafta, 240 ada, 16 parselde ve Sirkeci Gar Sahası 1 pafta, 1 ada, 20 parselde bulunan gayrimenkulleri kiraya verecek.

İstanbul Yassıada'nın son hali havadan görüntülendi!

Dün DHA tarafından yapılan çekimlerde Yassıada projesindeki binaların tamamlandığı ve oturuma hazır halde olduğu görüldü. 

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Binali Yıldırım: İstanbul Haydarpaşa'ya tasarım merkezi kuruyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Haydarpaşa Limanı'nın ve Sultan Abdulhamid'in İstanbul-Bağdat tren yolunu yapmak için inşa ettiği garın da içinde olduğu bölgeyi, İstanbul Tasarım Merkezi yapıyoruz." diye açıklama yaptı. 

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Liman Otelcilik Ve İşletmecilik Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Liman Otelcilik Ve İşletmecilik Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 2 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de açıldı. 

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

istanbul limanı haydarpaşada mı Haberi

istanbul limanı haydarpaşada mı

İstanbul Limanı


Haydarpaşa ile Selimiye arasında yapılacak.



İstanbul Limanı'nın şehrin Anadolu kıyılarında yapılmasına karar verildiği Ankara'dan gelen haberlerden anlaşılıyor. Şehrin müstakbel limanın hakiki hududunu anlamak üzere, Vali ve Belediye Reisi Dr. B. Lütfi Kırdar'ın malumatına müracaat ettik. B. Lütfi Kırdar'ın verdiği malumata göre, alakalı makamların bir müddetten beri yaptıkları incelemeler neticesinde limanın, şehrin Anadolu tarafında yapılması muvafık görülmüştür. Ancak, tahmin edildiği gibi müstakbel liman için Moda, Fenerbahçe sahilleri seçilmemiştir. 


Liman Haydarpaşa İskelesi ve dalgakıranı da dahil olduğu halde, Haydarpaşa ile Selimiye arasındaki sahaya yerleştirilecektir.


B. Prost, liman sahasının seçilmesini hükümetin kararına bırakmış ve Haydarpaşa ile Selimiye arasında liman yapılması istendiğini düşünerek, Haydarpaşa...