16 / 05 / 2024

1949 yılında Levent Mahallesi evlerinin satışı başlamış!

1949 yılında Levent Mahallesi evlerinin satışı başlamış!

İstanbul Belediyesi'nin malı olan Levent Çiftliği, ucuz fiyata Emlak Kredi Bankası'na satılarak çiftlik arazisine 391 ev inşa edilecekmiş. 37 tip olarak inşa edilecek evler 12.500 ile 45.000 liraya satılacakmış.



LEVENT MAHALLESİ EVLERİNİN SATIŞINA BAŞLANIYOR.


Türkiye Emlak Kredi Bankası'ndan:


  Levent evlerinin satışına 22/12/949 Perşembe günü başlanacaktır. 

  Uzak yerlerden gelenleri yağmurda ve soğukta dışarıda bekletmemek için perşembe sabahı kapılarımız YEDİDE açılacak ve muameleye YEDİ BUÇUKTA başlanacaktır. 1 ile 9 numaralı tiplerin satışı A kapısından girilen gişelerde 10 ile 37 numaralı tiplerin satışı B kapısından girilen gişelerde yapılacaktır. 

  Karışıklığa meydan verilmemek üzere talip olanların istedikleri tiplerin satışına tahsis edilen gişelerin kapılarından girmeleri ehemmiyetle rica olunur.


Akşam Gazetesi 21 Aralık 1949 


1949 yılında Levent Mahallesi evlerinin satışı başlamış!


Emlak Bankası'nın inşa ettirdiği 391 ev satışa çıkarılıyor. 


Evler gelecek eylülde sahiplerine teslim edilecek.


  Emlak ve Kredi Bankası'nın meskensiz vatandaşları mesken sahibi yapmak maksadıyla Levent Çiftliği'nde giriştiği geniş ölçüdeki ilk teşebbüs, önümüzdeki aylarda ilk neticelerini vermek üzeredir. Banka ayrıca hükümetten aldığı direktifleri yurdun muhtelif şehirlerinde modern mahalleler kurmak üzere gerekli etütleri de yapmaktadır.


  İstanbul'da Belediye'den satın alınan Levent Çiftliği arazisinde kurulacak olan modern mahalle için lüzumlu olan su, elektrik, havagazı, kanalizasyon ile ev plan projeleri eksiltme yoluyla müteahhide ihale edilmiştir. 22 aralıkta satışlara başlanacaktır. Alınan kararlara göre muhtelif şekil ve ebatta 37 tip ev yaptırılacak, asgarisinin fiyatı 12.500 ve azami fiyatta 45 bin lira arasında olacak, ilk partide inşa edilecek olan 391 ev gelecek eylül ayında sahiplerine teslim edilebilecektir.


1949 yılında Levent Mahallesi evlerinin satışı başlamış!


 Ayrıca bütün nakil vasıtalarının bu semte uğraması temin edilmekle beraber, burada bir de cami yapılması mukarrerdir. Bu münasebetle dün bankada maketler ve projelerin teşhirine başlanmıştır. 

  Banka, Kadıköy koşuyolu üzerinde yapılmasına karar verilen 239 evin inşasına da 1950 yılı başından itibaren başlayacaktır.


(1949 yılında Reşat Altın 44 liraymış.)


Akşam Gazetesi 11 Aralık 1949



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 


Geri Dön