24 / 07 / 2024

1952'de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

1952'de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

1952 yılında inşaatı yarında kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş.




Opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilerek kalan çalışmaların tamamlanması amaçlanmıştır. Opera binasının geri kalan inşaatının masrafı hükümet tarafından karşılanacakmış. Bu kapsamda belediyeden alınan Opera bimasının çalışması maliyeye devredilmesi için gerekli evkralar hazırlanmış. 

Söz konusu haber 11 Kasım 1952 yılında Vatan Gazetesi'nde 'Opera binası maliyeye devrediliyor' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1952 de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

Opera binası maliyeye devrediliyor

İnşaatı yarıda kalan opera binasının tamamlanmasına çalışıl maktadır. Bu cümleden olarak dün Vilayette Valinin Başkanlı ğında bir toplantı yapılmıştır. Toplantıda Reis muzyini Sedat Erkoğlu ve diğer alakalılar bulunmuşlarıdır. Opera hinasının geri kala inşaat masrafı, hükümet tarafından ödeneceğine göre bu işin Belediyeden alınarak maliyeye devri için formaliteler hazırlanmıştır.

Diğer taraftan hazırlanan formalitelerin görüşülmesi ve devir işinin karara bağlanması için de İl genel meclisi perşembe günü İçin fevkalade bir toplantıya davet edilmiştir. Genel meclisin hu toplantısında Opera mevzuundan başka Emek 1. Sandığı ile Emlak Kredi Ban kasının müşterek finansmanı ile yapılacak imar hareketlerinin esasları da görüşülecek ve bir karara varılacaktır.

1952 yılında Topkapı'ya 500 işçi evi yapılacakmış!

Geri Dön