27 / 04 / 2024

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.



1952 yılında İsviçre'de kiraların serbest bırakılması, kontrolün kaldırılması talebinde bulunulmuş. Falat bu karar mevlis tarafından reddedilmiş. Çünkü kiraların serbest bırakılması halinde kargaşaların artacağına ve huzun gideceği savunulmuş.

Söz konusu haber 1 Temmuz 1952 yılında Vatan Gazetesi'nde İsviçre kiraların kontrolünü kaldırmıyor'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

İsviçre kiraların kontrolünü kaldırmıyor

Bern, 30 (D.H.A)  meclisinde ev kiraları ücretlerine harp yılları içinde konulankontrol ve tahdidlerin kaldırılması hususunda yapılan bir teklif sert ve uzun münakaşalardan sonra reddedilmiştir.
Milletvekilleri bırakıldığı ilhaad. Bir kiralar takdir Ictimal psikolojik mishim teşkilatın memleket bünyesini zayıflatacağını iddia etmişlerdir.

Bir milletvekili böyle bir karar verildiği takdirde meydana çıkacak yeni davalar yüzünden adalet teskilatın felce uğrayacağını söylemiştir. Neticede meclis ev kiraları üzerindeki kontrol ve tahditlerin kaldırılmamasına karar vermiştir.

İsviçre meclisi yine aynı oturumunda yiyecek ve giyecek maddeleri üzerindeki kon trollerin devamını tasvip etmiştir. 

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

Geri Dön