18 / 10 / 2024

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı, dükkan ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmaması konusunda tasarı hazırlığına girmiş.




Dükkan ve ticarethane kiralarının serbest bırakıldığı 1654 yılında, Ticaret Bakanlığı kiralardaki artışın önüne geçmek için tasarı hazırlığına başlamış. Bu kapsamda hazırlanacak olan tasarı kapsamında yüksek kiralar ve kira artışları önlenecektir.

Söz konusu haber 10 Haziran 1954 yılında ''Dükkan kiralarının artması önleniyor' başlığı ile Vatan Gazetesi'nde kaleme alınmış. İşte o haber...

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

Dükkan kiralarının artması önleniyor

Ekonomi ve Ticaret Bakanı, icap ederse bu kiraların serbest bırakılmasını önleyecek bir tasarı hazırlanacağını söyledi. Uzun zamandan beri Ticaret mahfillerini en mühim bir mesele olarak işgal eden dükkân ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmasını derpis eden kanunun yürürlükten kaldırılması hususunda yapılan teşebbüsler üzerine Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nca yeni bir tasarı hazırlanmakta olduğu ilgili çevrelerde ısrarla söylenmekte.

Bakanlığa yakın bazı çevreler de bunu teyit etmektedir. Hazırlanacak olan yeni kanunda dükkân ve ticarethane kiraları bazı kayıtlarla serbest bırakılacak ve tasarı meclisin Kasım toplantılarında kanuniyet kesbedecektir,

Ticaret Bakanlığı kiraların yükselmesine karşı tedbir alacak
Ankara, 9 (ANKA) - Şehrimiz ticarethanelerinde, dükkân arında bir mesken darlığı, bir fiyat yükselmesi göze çarpmaktadır.

1957 yılında istimlak bedeli ödenmeyenler şikayet etmiş!

1952 yılında belediye arsaları ucuz fiyatlarla halka satılmış!

Geri Dön