18 / 10 / 2024

1957 yılında istimlak bedeli ödenmeyenler şikayet etmiş!

1957 yılında istimlak bedeli ödenmeyenler şikayet etmiş!

1957 yılında Belediye tarafından istimlak edilen evlerin sahiplerine ödenmeyen sitimlak bedelleri vatandaşları çileden çıkarmış. Vatandaşlar, ödenmeyen istimlak bedelleri için şikeyette bulunmuşlar.




1957 yılında istimlak bedellerinin ödenmemesi üzerine vatandaşlar harekete geçmiş. Everinin istimlak edilmesinin üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen,  ödemelerini alamayan vatandaşlar belediyeyi şiaket etmiş.

Söz konusu haber 26 Kasım 1957 yılında 'İstimlak bedeli ödeneyenler şikayet ediyor' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1957 yılında istimlak bedeli ödenmeyenler şikayet etmiş!

İstimlak bedeli ödenmeyenler şikayet ediyor

Anayasanın ve 6830 sayılı İstimlak Kanunu'nun açık hükümlerine rağmen, fillen istimlák edilen gayrimenkullerin bedelini alamayan vatandaş ların sayısı gün geçtikçe artmakta ve bu husustaki şikâyetlerin halledilmediği görülmektedir.

Bu meyanda Mehmet Ali adında bir vatandaşın tam bir yıl önce istimlák edilmiş olan gayrimenkulünün degeri tam olarak ödenmemiştir. Aksaray, Muratpaşa mahallesi, Millet caddesi 8/80 ada ve 2 parsel üzerindeki gayrimenkul 3/12/1956 tarihinde istimlak edilmiş ve Belediyece 13.930 lira değer takdir olunmuştur.

İtiraz üzerine 9 uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, istimlák bedelini 23.446 liraya çıkarmış. Yakat Belediyenin takdir değer. ödendiği halde geri ka lan kısmın tediyesinden imtina edilmiştir. Mahkeme ilâmina dayanılarak yapılan lera takibati da semere vermemis, parayı ödemek için 6/10/957 tarihi için gün tesbit edildiği halde, o gün dahi bedeli tahail etmek mümkün olamamıştır.

Mal sahibi Mehmet Ali Anayasa İle korunmuş olan hakkını elde etmek için bütün kanun yollarına başvurmuştur.

1952 yılında belediye arsaları ucuz fiyatlarla halka satılmış!

1942 yılında  İzmir  Dikili Liman binası inşaatı pazarlığa konulmuş!

1946 yılında Balıkpazarı'nda istimlak edilen konutlar için belediye köşeye sıkıştı! Konut sahipleri evlerini istiyor

Geri Dön