28 / 04 / 2024

1957'de Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar tüm arsalar belediye tarafından 60 milyon liraya satılmış!

1957'de Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar tüm arsalar belediye tarafından 60 milyon liraya satılmış!

1957 yılında belediye içinde bulunduğu borçlardan kurtulabilmek için Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar uzanan tüm arsaları 60 milyon TL'ye satmış.



1957'de istimlak bedelleri ve şehre ait meselelerden dolayı para sıkıntısı yaşayan belediye bütçesini düzeltebilmek için geniş bir arsa satışına gitmiş.

Belediye, işl olarak Akdeniz ve Oğuzhan Caddesinin Vatan Caddesi ile kesiştikleri noktadan Akasay'a kadar olan yerdeli tüm arsaları satışa çıkarmış. Belediye bu arsaların satışından toplamda 60 mnilyon lira gelir elde edeceği belirtilmiş.

Söz konusu haber 17 Aralık 1957 yılında Vatan Gazetesi'nde ''Belediye arsa satışından 60 milyon kazanacak'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Belediye arsa satışından 60 milyon kazanacak

İstimlak bedelleri ile şehre ait diger meselelerde para sıkıntısı ile karşı karşıya bulunan Belediye, bütçesini kısmen olsun düzeltebilmek için geniş çapta arsa satışına karar vermiştir.

İlk olarak Akdeniz ve Oğuzhan caddelerinin, Vatan caddesi ile kesiştikleri noktadan itibaren surlara ve Aksaraya doğru olan arsalar satılacaktır.

Resmi teşekküller surlara doğru olan arsaları, hususi tesekküller ile Aksaraya doğru olan arsalari alabileceklerdir. İlgililerden edindiğimiz bilgiye göre, Belediye bu antistan 60 milyon lira bir gelir temin edecektir.

1952'de Şişli gecekonducuları Taksim'de protesto mitingi yapacakmış!

1952'de kira tasarısı meclis gündeminde! Kiralar yüzde 50 mi artırılsın yoksa serbest mi bırakılsın?

Geri Dön