03 / 05 / 2024

1966 yılında Boğaz'da balıkçılık enstitüsü kurulacakmış!

1966 yılında Boğaz'da balıkçılık enstitüsü kurulacakmış!

1966 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul'da bir balıkçılık enstitüsünün kurulması için teşebbüse geçmiş. Okul devlete ait bir arsa üzerinde kurulacakmış. Kurulacağı düşünülen yerler arasında Emirgan, Çubuklu koyları gelmektedir



Boğaz'da bir balıkçılık enstitüsü kurulacak


  Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul'da bir balıkçılık enstitüsünün kurulması için teşebbüse geçmiş ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hazırlıklara başlanması için emir göndermiştir. Bu emre göre, 1 Temmuz Cuma günü Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilgililerin ve uzmanların iştirakiyle bir toplantı yapılacaktır. Toplantıda enstitünün nerede kurulacağı, çalışma şekli, ekonomik yönden sağlayacağı faydalar tespit edilecek ve bir teklif hazırlanacaktır.

  Bina, Boğaziçi'nde veya Marmara sahillerinde devlete ait bir arsa üzerinde kurulacaktır. Okul yatılı olacak, ilkokul mezunları girebilecektir. Girecek öğrencilerin balıkçılığa her yönden sağlıklarının uygun olması kurulacak özel bir sağlık kurulu tarafından tespit edilecek ve ondan sonra giriş sınavına kabul edileceklerdir. Düşünülen yerler arasında Emirgan, Çubuklu koyları gelmektedir. Marmara sahilinde yer bulunduğu takdirde burası Boğaz'a tercih edilecektir. Bakanlık bu iş için ilgili teşekküllerden de yardım almak şartıyla kurulma işine asgari 2.5 milyon lira harcayacaktır.


(1966 yılında Reşat Altın 157 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 27 Haziran 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön