29 / 04 / 2024

1966 yılında Eminönü - Beyazıt yolu için istimlaklere başlanmış!

1966 yılında Eminönü - Beyazıt yolu için istimlaklere başlanmış!

1966 yılında, Eminönü - Beyazıt yolunun yapılması için Belediye gerekli hazırlıklara başlamış. 58 bina istimlak edilecekmiş. Belediye bütçesinden istimlak bedeli olarak 5 milyon 700 bin lira ayıracakmış.



Eminönü - Beyazıt yolu için istimlaklere başlandı


  Eminönü - Beyazıt yolunun yapılması için Belediye gerekli hazırlıklara başlamıştır. İlk olarak istimlak edilecek binalar tespit edilmiş ve gerekli ihalesi yapılmıştır. Mercan Maliye binasına kadar uzanan ve Rüstempaşa Cami yolu ile Kutucular'a kadar uzanan bölümdeki 11 binanın istimlaki bitirilmiştir. Keşif durumuna göre istimlak edilecek bina sayısı 58'dir. Belediye bütçesinden istimlak edilecek binalar için ilk planda 2 milyon lira ödenek ayrılmıştır. Geri kalan 3 milyon 700 bin liralık ödenek de önümüzdeki günlerde ayrılacak ve binaları yıkılacaklara kanun gereğince peşinen ödenecektir.

  Beyazıt yolunun planı evvelce hazırlanmış olduğundan derhal uygulanabilecektir. Yol, geliş ve gidiş vastılarının rahatça işleyebileceği genişlikte olacaktır. Plan, bu yol üzerinde belli yerlerden başka vasıtaların park yapmalarını önleyecek şekildedir. 


(1966 yılında Reşat Altın 157 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 14 Kasım 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön