28 / 04 / 2024

1967 yılında Ayazağa'da hayvanat bahçesi kurulacakmış!

1967 yılında Ayazağa'da hayvanat bahçesi kurulacakmış!

1967 yılında Ayazağa'da, İstanbul Belediyesi'ne ait geniş bir arazi üzerinde hayvanat bahçesi kurulmasına karar verilmiş ve gerekli hazırlıklara başlanmış. Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar ve tesisler de Ayazağa'ya nakledilecekmiş.



Ayazağa'da kurulacak hayvanat bahçesi hazırlıkları tamamlandı


  Ayazağa'da Belediye'ye ait geniş bir arazi üzerinde kurulmasına karar verilen hayvanat bahçesi için gerekli hazırlıklara başlanmıştır. Hayvanat bahçesinin kurulma işiyle Bahçeler Müdürlüğü meşgul olacak ve Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar ve tesisler buraya nakledilecektir. Çalışmalara ait planlar hazırlanmış ve ilgililer tarafından Belediye Reisi İşcan'a gerekli bilgi verilmiştir. 

  

  Belediye Encümeni'nden alınacak kurulma kararından sonra arazi bölümlere ayrılacak ve yolları tanzim edilecek, sonra da bahçede bulundurulacak hayvanların yerleri ve binaları inşa edilecektir. Bütün hayvanların burada toplu bir halde bulundurulmasına önem verilecektir. Bu iş için gerektiği takdirde bugünkü hayvanat bahçesinde bulunmayan hayvan cinsleri de getirilecektir. Bunun için de önümüzdeki yıl bütçesinden gerekli ödenek ayrılacaktır. Düzenlemede yabancı uzmanlardan da faydalanılacaktır. Bir kısım hayvanların yabancı memleketlerden hediye olarak alınması sağlanmıştır.


Hürriyet Gazetesi 31 Aralık 1967 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön