29 / 04 / 2024

1977 yılında İstanbul'un nüfusu yılda yaklaşık 226 bin artıyormuş!

1977 yılında İstanbul'un nüfusu yılda yaklaşık 226 bin artıyormuş!

1977 yılında İstanbul nüfusuna her gün 627 kişi ilave oluyormuş, yılda ise nüfus 226 bin artıyormuş. İstanbul'a göç edenlerle yeni ev açanların sayısı da 627 kişi civarındaymış.



1977 yılında İstanbul un nüfusu yılda yaklaşık 226 bin artıyormuş!


Artan nüfusun önemli bir bölümünü Anadolu'dan göç edip gelenler teşkil ediyor


İSTANBUL NÜFUSUNA HER GÜN 627 KİŞİ DAHA İLAVE OLUYOR..


İSTANBUL


  İstanbul nüfusunun yılda yaklaşık 226 bin arttığı ve her gün İstanbul'a göç edenlerle yeni ev açanların sayısının da 627 kişi civarında olduğu açıklanmıştır. İlgililer, her gün 150 ailenin daha hizmetini karşılamak zorunda olduklarını belirtmişlerdir.

  Yetkililer, İstanbul'un nüfusunun önü alınamayacak bir biçimde hızla arttığını bildirmişler ve yeni nüfusun yerleştiği bölgelere hizmet götürmenin çok zor olduğunu söylemişlerdir. İstanbul'un nüfus artış hızının yılda 5,8'e ulaştığını bildiren yetkililer, nüfus artışının önemli bölümünü Anadolu'dan gelerek İstanbul'a yerleşenlerin meydana getirdiğini açıklamışlardır.

  İlgililer, nüfusun artmasıyla sosyal yönden hizmetlerin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini söylemişler ve bu yüzden yeni yeni kadrolara ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek şöyle konuşmuşlardır:

  ''İstanbul'un her bir yanında yerden biter gibi gecekondular yapılıyor. Bu gecekondularda oturan kişiye verdiği tarife göre ararsanız bulamazsınız. Buralara elektrik, su, kanalizasyon götürmek öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Kadro yetersizliği var. İmkanlar sağlanırsa bir ölçüde halledilebilir.


Tercüman Gazetesi 11 Aralık 1977 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön