14 / 05 / 2024

İstanbula yılda göç eden sayısı

İstanbula yılda göç eden sayısı

1977 yılında İstanbul nüfusuna her gün 627 kişi ilave oluyormuş, yılda ise nüfus 226 bin artıyormuş. İstanbul'a göç edenlerle yeni ev açanların sayısı da 627 kişi civarındaymış.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisse!

Sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da bu fiyatların kalıcı olmadığının altı çizilirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabından son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisseyi yazdı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar....

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisse!

Pek çok yatırımcı Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini araştırırken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu da son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisseyi açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Naci Görür 'Yılda 1 santimetre kayıyor' dedi ve uyardı: O fay stres biriktiriyor! 

Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu’nun yılda 1 santimetre batıya kaydığına ve sonucunda da stres biriktirdiğine vurgu yaptı. Görür, etrafı faylarla çevrili diyerek bir ili de uyardı. İşte o açıklamalar...

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Emeklilere 3 yılda 1 verilen ek ödemeler başladı! İşte bankaların güncel duyurusu!

5 Banka birden emeklilere 3 yılda bir verilen ek ödeme için start verdi. Emeklilerin yüzünü TEB Bankası, Garanti Bankası, ING, İş Bankası ve Akbank güldürdü. Tüm detayları ile paylaşıldı.

Kitap baskısı son 10 yılda bir ilki gördü! Enflasyon yayıncılık sektörünü 7 yıl geriye götürdü!

Son yıllarda yükselen enflasyon ve yaşam pahalılığı yayıncılık sektörünü vurdu. Kitap baskısı son 10 yılda bir ilki gördü. Enflasyon yayıncılık sektörünü tam 7 yıl geriye götürdü…

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Dolar, gümüş ve altının aksine son 1 yılda en çok kazandıran yüzde 434 ile 'geleceğin petrolü' olarak adlandırılan lityum oldu.

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye son 15 yılda görülmemiş bir krizin içinden geçiyor. Artan fiyatlar vatandaşı her açıdan zorlamaya devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) hazırladığı raporda çok ilginç tespitlere yer verildi. Ücretsiz dağıtılıyor kapış kapış gidiyor tespiti yapıldı.

İstanbula yılda göç eden sayısı Haberi

İstanbula yılda göç eden sayısı



Artan nüfusun önemli bir bölümünü Anadolu'dan göç edip gelenler teşkil ediyor


İSTANBUL NÜFUSUNA HER GÜN 627 KİŞİ DAHA İLAVE OLUYOR..


İSTANBUL


  İstanbul nüfusunun yılda yaklaşık 226 bin arttığı ve her gün İstanbul'a göç edenlerle yeni ev açanların sayısının da 627 kişi civarında olduğu açıklanmıştır. İlgililer, her gün 150 ailenin daha hizmetini karşılamak zorunda olduklarını belirtmişlerdir.

  Yetkililer, İstanbul'un nüfusunun önü alınamayacak bir biçimde hızla arttığını bildirmişler ve yeni nüfusun yerleştiği bölgelere hizmet götürmenin çok zor olduğunu söylemişlerdir. İstanbul'un nüfus artış hızının yılda 5,8'e ulaştığını bildiren yetkililer, nüfus artışının önemli bölümünü Anadolu'dan gelerek İstanbul'a yerleşenlerin meydana getirdiğini açıklamışlardır.

  İlgililer, nüfusun...