29 / 04 / 2024

1978 yılında Florya'da 300 bin metrekare genişlikte plaj yapılacakmış!

1978 yılında Florya'da 300 bin metrekare genişlikte plaj yapılacakmış!

1978 yılında Florya'da 30 bin kişinin denize girebileceği halk plajı yapılıyormuş. Florya - Yeşilköy arasında, 300 bin metrekare araziye yapılacak plajdan halk çoz para vererek yararlanacakmış.



1978 yılında Florya da 300 bin metrekare genişlikte plaj yapılacakmış!


FLORYA'DA 30 BİN KİŞİNİN GİRECEĞİ HALK PLAJI YAPILIYOR


  İstanbul'da, Florya - Yeşilköy arasında 30 bin kişinin birden denize girebileceği ''halk plajı'' yapılmaya başlanmıştır. 300 bin metrekare genişlikte olacak plajdan halk çok az bir para vererek yararlanacaktır. İstanbul Belediyesi, Florya'daki kamp evleri ile Yeşilköy arasındaki düzensiz bir alanı halk plajı yapmaya başlamıştır. Belediye Başkanı Aytekin Kotil, yapım çalışmalarına başlandığını bildirmiş, ''Burada belediye arsası ile Hazine arazisini birleştirdik. Toplamı 300 bin metrekare olan bu bölgeyi halk plajı olarak hizmete açacağız. Bu çalışmanın bitiminde 30 bin kişi birden denize girme olanağı bulacak ve halktan çok az bir karşılık alınacaktır. Hazine arazisinin Belediye'ye devri çalışmaları da başlamıştır. Plajın önemli bir bölümü bu yıl hizmete açılacak'' demiştir.

  Belediye Başkanı Kotil, Sarıyer bölgesinde de, bölge halkının yararlanacağı 3 ayrı plaj yapımına başladıklarını kaydetmiş, bu çalışmaların da haziran sonuna dek tamamlanacağını ve ''Sarıyer yöresinin plaj sorunu kalmayacağını'' söylemiştir.


Milliyet Gazetesi 28 Mart 1978 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön