29 / 04 / 2024

eski florya

eski florya

1978 yılında Florya'da 30 bin kişinin denize girebileceği halk plajı yapılıyormuş. Florya - Yeşilköy arasında, 300 bin metrekare araziye yapılacak plajdan halk çoz para vererek yararlanacakmış.

1974 yılında Florya'da 12 bin metrekarelik saha park olacakmış!

1974 yılında, Florya Tren İstasyonu'ndan kamp kurma sahasına kadar olan 3 kilometrelik asfaltın iki yanında kalan yerler park haline getirilecekmiş. Böylece 12 bin metrekarelik saha yeşillik hale gelecekmiş.

1954 yılında Florya'da deniz ve asfalt kenarında metrekaresi 7 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 57 liraya satıldığı 1954 yılında Florya'da deniz kenarında ve asfalt kenarında bulunan, 150, 200, 300 metrekare olarak parsellenen arsaları, metrekaresi 7 ile 9 liraya satın almak mümkünmüş.

1953 yılında Florya'da 300 metrekare arsa 1.100 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında Florya'da, denize 60 metre mesafede, asfalt üzerinde bulunan 300 metrekarelik arsaları 23 adet altın parasına, bin 100 liraya satın almak mümkünmüş.

1943 yılında Florya'da inşaat yapmak için inşaat kooperatifi kurulmuş!

1943 yılında Florya ve civarı istimlak edilerek kurulacak olan inşaat kooperatifinin üyelerine satılacakmış. Vali Lütfi Kırdar gibi şehrin önde gelenleri de kooperatife üye olanlar arasındaymış.

1936 yılında Florya'da Sülaryam Plajı 1.500 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Florya'da Sülaryam ve Küçük Plaj adında iki plaj kiraya verilecekmiş. Sülaryam Plajı'nın yıllık kirası bin 500 liraymış. Florya'da bir bahçe, gazino ve büfe ise 300 liraya kiraya verilecekmiş.

1932'de Florya Plajı'nın değeri 100 bin liraymış!

1 Mart 1932 tarihinde yayımlanan Akşam Gazetesinin haberine göre İstanbul Belediyesi meclisi Florya da bulunan plajı 100 bin lira bedelle istimlak etmek için teklifte bulunmuş.

Yusuf Günay'dan Florya arazi açıklaması!

Galatasaray kulübün eski başkan yardımcısı Yusuf Günay, Florya arazinin geri alınmasıyla ilgili yapılan eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Burak Elmas'tan Florya arazisi açıklaması!

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Dursun Özbek, Florya araziyle ilgili "Yaptığınız operasyonun Galatasaray'a neye mal olduğunu başkan gelsin açıklasın" dedi. Özbek'e yanıt veren başkan Burak Elmas ise, Florya arazisindeki son durumu anlattı.

Galatasaray'da Florya karmaşası!

Galatasaray'da Florya ve Riva arazileri için yeniden yapılan anlaşma tartışmalara yol açtı. GS'nin eski başkanı Dursun Özbek, Mustafa Cengiz'in yaptığı anlaşma ile kulübü zarara uğrattığını söyledi...

Dursun Özbek: Galatasaray Riva ile Florya projesi zorda!

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "Riva, Florya projesi bugün zordadır. İstenmeyen bir şekilde istenmeyen bir tarzda neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde çıkmazın eşiğindedir" dedi...

Florya'da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP'den itiraz!

Florya Şenlikköy'de yer alan eski askeri alan ile ilgili olarak TOKİ'nin hazırladığı yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya alındı. TOKİ'nin hazırladığı imar planı teklifine, CHP'li Bakırköy Belediyesi itiraz etti.

Adnan Polat: Riva ve Florya arazileri kötü değerlendirildi!

"Benim en iyi bildiğim iş gayrimenkul" diyen Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Adnan Polat, Riva ve Florya arazilerinin kötü değerlendirildiğini söyledi.

Ahmet Özdoğan: GS'nin elinde Riva da kalmadı Florya da!

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Ahmet Özdoğan yönetimi eleştirdi Eskiden Riva ve Florya sayesinde borçlara rağmen rahat olduklarını belirten Özdoğan, “Artık onlar da yok dedi.

Adnan Öztürk'ten Riva ve Florya projeleri için Dursun Özbek'e tepki!

Kulüp eski yöneticilerinden Adnan Öztürk, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesi projeleri nedeniyle başkan Dursun Özbek’e tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Florya arazisi elden çıkarılmamalı!

Galatasaray eski yöneticilerinden ve son seçimde Dursun Özbek'e karşı aday olan ancak seçimi kazanamayan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Florya arazisinin elden çıkarılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Emre Güral Florya'da ev kiraladı!

Galatasaray 2 gün önce kulübü Eskişehirspor ile bağlarını koparan Emre Güral ile anlaştı. 2016-2017 sezonunda Galatasaray forması giyecek olan Emre Güral, yeni sezon için Florya’da oturacağı evi bile tuttu.

Eski banliyö hattı üzerindeki Florya istasyonunun yeri değişiyor!

Marmaray kapsamında yenilenecek olan eski banliyö tren hattı üzerindeki Florya istasyonu, lüks lokantalar bölgesine kaydırılıyor. Yeni istasyonun bulunduğu bölgede Haskral Hatay Sofrası,Kosova Restaurant ve Ziya Şark Lokantası bulunuyor.

1943 yılında Florya Çiftliği satılacak!

1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Varlık Vergisi dolayısıyla satışa çıkarılan eski adıyla Kalitarya Çiftliği'ne 184 bin 852 lira değer biçilmiş.

Galatasaray, Florya'da huzurevi yaptırdı!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal tarafından Florya'da 12 milyon TL'ye yardıma muhtaç kongre üyelerinin ve eski futbolcuların kalabileceği 3 katlı, 80 odalı huzurevi yaptırıldı...

eski florya Haberi

eski florya



FLORYA'DA 30 BİN KİŞİNİN GİRECEĞİ HALK PLAJI YAPILIYOR


  İstanbul'da, Florya - Yeşilköy arasında 30 bin kişinin birden denize girebileceği ''halk plajı'' yapılmaya başlanmıştır. 300 bin metrekare genişlikte olacak plajdan halk çok az bir para vererek yararlanacaktır. İstanbul Belediyesi, Florya'daki kamp evleri ile Yeşilköy arasındaki düzensiz bir alanı halk plajı yapmaya başlamıştır. Belediye Başkanı Aytekin Kotil, yapım çalışmalarına başlandığını bildirmiş, ''Burada belediye arsası ile Hazine arazisini birleştirdik. Toplamı 300 bin metrekare olan bu bölgeyi halk plajı olarak hizmete açacağız. Bu çalışmanın bitiminde 30 bin kişi birden denize girme olanağı bulacak ve halktan çok az bir karşılık alınacaktır. Hazine arazisinin...