29 / 04 / 2024

1978 yılında İstanbul Belediyesi üç semte işhanı yaptıracakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi üç semte işhanı yaptıracakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi Aksaray, Millet Caddesi ve Şehzadebaşı'nda 3 işhanı yaptıracakmış. İşhanları yaklaşık 50 milyon liraya mal olacakmış. Aksaray'da yapılacak han 32,5 milyon liraya mal olacakmış.



1978 yılında İstanbul Belediyesi üç semte işhanı yaptıracakmış!


BELEDİYE ÜÇ SEMTTE İŞHANI YAPTIRIYOR


İşhanlarının yaklaşık 50 milyon liraya mal olacağı belirtildi


  İSTANBUL Belediyesi Aksaray, Millet Caddesi ve Şehzadebaşı'nda 3 işhanı yaptırıcaktır. Aksaray'da yapılacak işhanı, Aksaray alt çarşısı ile de bağlantılı olacaktır. 

  İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil, yapılacak yeni işhanlarının işyeri darlığını önemli ölçüde önleyeceğini kaydetmiş, şu bilgiyi vermiştir:

  ''İstanbul'un acil sorunlarına değişik yönlerden çareler bulmak amacı ile çalışmalarımızı kesintisiz sürdürmekteyiz. Bu arada gelir getirici kaynakları da harekete geçirmeyi amaçladık, bu doğrultuda Aksaray'da, Millet Caddesi'nde ve Şehzadebaşı'nda birer işhanı yapımını planladık. Aksaray'da yapılacak işhanı 32,5 milyon liraya çıkacak. Aksaray alt çarşısı ile bağlantılı olacaktır. Yine bu işhanı altında yapılacak 250 taşıtlık otomobil garajı da çarşı altındaki garajla bağlantılı olacaktır. Eski tramvay deposu üzerinde yapılacak işhanı 3 yılda tamamlanacak. Yine Aksaray'da, Millet Caddesi'nin başlangıcında da bir işhanı daha yapılacaktır. Bunun kaba inşaatı için 4 milyon 643 bin lira harcanacak. Üçüncü işhanı ise Şehzadebaşı'nda yapılacaktır.''

  Öte yandan, hanların yaklaşık 50 milyona mal olacağı bildirilmiştir.


(1978 yılında Reşat Altın 2.937 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 21 Eylül 1978 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön