29 / 04 / 2024

1978 yılında Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacakmış!

1978 yılında Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Yedikule Sahili'nde 40 bin metrekarelik dev bir dinlenme yeri yapmak için çalışmalara başlamış. 5 bin fidanın dikileceği yeşil alan, 1979 yılında hizmete girecekmiş.



1978 yılında Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacakmış!


Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacak


İSTANBUL Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yedikule sahil kesiminde yaklaşık 40 bin metrekarelik dev bir dinlenme yeri yapmak için çalışmalara başladı. Projesi ilk kez 1969 yılında çizilen ve çalışmalara başlanmadığı için kamyon şoförlerinin kaçak olarak çöp ve inşaat artıkları döktükleri bir yer haline gelen alanın çimlendirilecek bölümleri belirlendi. Moloz yığınlarıyla dolup taşan 40 bin metrekarelik alanı Çevre Tanzim Projesi içine alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri alana gençle için basketbol, futbol ve voleybol sahaları yapacaklarını, ayrıca İstanbul'un en büyük çocuk bahçesinin de yakında inşaatına başlayacaklarını bildirdiler.


  ŞEHRİN BUNALTICI HAVASINDAN KURTULUŞ


  Yaklaşık beş bin fidanın dikileceği yeşil alanın yapımının en geç 1979 nisanında hizmete gireceğini söyleyen Park ve Bahçeler Müdürü Aydın Türer, ''Yapımı yıllardır aksatılan yeşil alanda çocuklara, gençlere ve büyüklere şehrin bunaltıcı havasından kurtulup tatil günlerinde kendilerini atacakları bir yer hazırlıyoruz. Yeşil alanların tanzimi bitirilir bitirilmez mini futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yapımına başlayacağız.'' dedi.


Hürriyet Gazetesi 17 Kasım 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön