14 / 05 / 2024

1978 yılında Sadabat yeniden canlandırılacakmış!

1978 yılında Sadabat yeniden canlandırılacakmış!

1978 yılında Lale Devri'nin eğlence yeri olan Sadabat, Kağıthane Belediyesi tarafından yeniden canlandırılacakmış. Kağıthane'de 750 dönümlük alanda kurulacak Kağıthane Kültür Parkı ile Sadabat tekrardan canlandırılacakmış.



1978 yılında Sadabat yeniden canlandırılacakmış!


''SADABAT'' yeniden canlandırılacak


  LALE Devri'nin dillere destan olan eğlence yeri ''Sadabat'ın yeniden canlandırılması amacı ile Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Şehircilik Kürsüsü öğretim üyelerince Sadabat'ı kapsayan 750 dönümlük alan içinde kurulacak ''Kağıthane Kültür Parkı'nın, planları ve maketi yapıldı. Kağıthane Meydanı'ndan, Alibeyköy sınırına kadar olan ve Kağıthane Deresi'nin iki yanını içine alan yerde kurulacak olan ''Kağıthane Kültür Parkı'' planının uygulanmasına önümüzdeki yıl başlanacak.


  Proje ve maketi İstanbul Teknik Üniversitesi Şehircilik Kürsüsü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Aru, Doç. Dr. Ahmet Keskin, Doç. Dr. Ayten Çetiner, Doç. Dr. İbrahim Şanlı, Dr. Afif Batur, Dr. Yücel Ünal, Dr. Ahmet Yıldızcı, asistan Nuran Zeren ve asistan Birol Baransu tarafından hazırlanan kültür park projesinin ise, 150 milyon liraya mal olacağı bildirildi. Çevrenin ağaçlandırılması ile kültür park projesinin ilk uygulamasına başlandığını ancak bazı altyapı hizmetleri nedeniyle projenin gerçek uygulanmasına önümüzdeki yıl başlanacağı belirtildi.


(1978 yılında Reşat Altın 2.937 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 20 Kasım 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön