02 / 05 / 2024

1978 yılında Haliç'te ulaşımı sağlamak için kanal açılmış!

1978 yılında Haliç'te ulaşımı sağlamak için kanal açılmış!

1978 yılında Silahtarağa Santralı'na kömür taşınamaz hale gelince Haliç'te kanal açmışlar. 700 metre uzunluğunda, 5,5 metre derinliğinde ve 40 metre enindeki kanalın açılmasıyla su yolu ile kömür taşınmaya başlanmış.



 1978 yılında Haliç te ulaşımı sağlamak için kanal açılmış!


ULAŞIM GİTTİKÇE DAHA ZORLAŞIYOR


Haliç'te ulaşımı sağlamak için kanal açıldı


Silahtarağa Santralı'na kömür taşınmaz hale gelince Bayındırlık Bakanlığı İnşaat Genel Müdürlüğü kanal açtı


  İSTANBUL'da çamurla dolan Haliç'te ulaşım için kanal açılmıştır. Kanalın işletmeye açılması ile Silahtarağa Termik Santralı'na su yolu ile kömür taşınmaya başlanmıştır.

  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, bir süre önce, Bayındırlık Bakanlığı'na Haliç'in Alibeyköy yöresinde bulunan Silahtarağa Termik Santralı'na su yolu ile kömür taşıyamaz duruma geldiğini bildirmiş, su içinde su kanalı açılmasını istemiştir.

  İstem üzerine, Bayındırlık Bakanlığı Limanlar İnşaat Genel Müdürlüğü İstanbul Makina İkmal Bölge Müdürlüğü su kanalı açma çalışmalarına başlamış, yapımı tamamlanan kanal işletmeye açılmıştır.

  Makina İkmal Bölge Müdürü Raif Türsan kanalın 700 metre uzunluğunda, 5,5 metre derinliğinde ve 40 metre eninde olduğunu kaydetmiş, ''Açılan kanal, işin birinci bölümüdür. İkinci bölüm çalışmalarına sonbaharda başlayacağız. İlk çalışmada 150 bin metreküp çamur çıkardık. İkinci aşamada da 250 bin metreküp çamur daha çıkararak kanalın en az 3 yıl ömürlü olmasını sağlayacağız.


Milliyet Gazetesi 13 Ağustos 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön