29 / 04 / 2024

1977 yılında Haliç'te kanal açılıyormuş!

1977 yılında Haliç'te kanal açılıyormuş!

1977 yılında Haliç'te kanal açılıyormuş. Santralin deniz olan bağını yeniden kurmak ve Silahtarağa Elektrik Santrali'ne kömür taşıyabilmesi için Haliç'e 700 metrelik bir su kanalının açılmasına başlanmış.



1977 yılında Haliç te kanal açılıyormuş!


Haliç'te kanal açılıyor


 TEK, Haliç dolduğu için Silahtar Termik Santrali'ne kömür taşıyamadığını DDY Limanlar ve Hava Meydanlar Genel Müdürlüğü'ne bildirmiştir. İlgili kuruluş, Silahtar Santrali'ne kömür taşınabilmesi için Haliç'de 700 metrelik bir su kanalı açmaya başlamıştır.

  55 megavat üretim gücü olan TEK'in Haliç'deki Silahtar Termik Santrali'ne, Haliç dolduğu için deniz motorları ile kömür taşınamaz


1977 yılında Haliç te kanal açılıyormuş!


durumuna gelinmiştir. Bunun üzerine, TEK, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'ne başvurarak, santrala kömür taşıyacak deniz taşıtları için Haliç'de su kanalı açılmasını istemiştir. 

  TEK'in başvurusu üzerine, ilgili kuruluş Haliç'de tarama çalışmalarına başlamıştır.

  DDY Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğü İstanbul Makine Grup Amiri Raif Türsan, açılmakta olan su kanalı hakkında şu bilgiyi vermiştir:

  ''Silahtar Santrali'nin denizle olan bağını yeniden kurmak için 700 metrelik bir su kanalı açmaya başladık. Bu nedenle 100 bin metremikaplık bir tarama yapacağız. Bundan sonra santrala kömür taşıyacak deniz taşıtları normal ulaşım yapabilecekleri gibi, normal yüklerini de alabileceklerdir.''


Milliyet Gazetesi 21 Ağustos 1977



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön