28 / 04 / 2024

1977 yılında Halil Paşa Yalısı tamamen yanmış!

1977 yılında Halil Paşa Yalısı tamamen yanmış!

1977 yılında, Beylerbeyi semti büyük bir tehlike geçirmiş. İskele Meydanı'ndaki Avukat Hayrettin Bey'in yalısı ve Halil Paşa Yalısı, tüp patlaması sonucu çıkan yangında tamamen yanarak enkaz haline gelmiş.



1977 yılında Halil Paşa Yalısı tamamen yanmış!


Yangın gaz tüpü patlamasından çıktı


Boğaz'da tarihi iki yalı yandı


  TARİHİ yalıların sahilleri süslediği Beylerbeyi semti dün gece büyük bir tehlike geçirdi. İskele Meydanı'ndaki merhum Avukat Hayrettin Bey'in ve Osmanlı devrinin ünlü paşalarından Halil Paşa'nın tarihi yalıları, gaz tüpü patlaması sonucu çıkan yangında tamamen yanarak enkaz haline geldi. Rüzgarın körüklediği alevler tüm Beylerbeyi'ni tehdit etti, ancak itfaiyenin üstün çabası korkunç yangının daha fazla büyümesine imkan vermedi. İki yalının kül olduğu olayda büyük şans eseri ölen ve yaralanan olmadı 

  Beylerbeyi Vapur İskelesi karşısındaki merhum Avukat Hayrettin Bey'in tarihi yalısı, alt kattaki kahvede gaz tüpü patlaması sonucu yanmaya başladı. Saat 20.52'de çıkan alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede tüm yalıyı kapladı ve Cemal Cura'ya ait tarihi Halil Paşa Yalısı'nı da sardı. Altı büyük bina görünümde olan iki yalı, ahşap olduğu için rüzgarın körüklemesi sonucu alevler içinde kaldı. Yanar haldeki parçaların havada uçuşması sonucu çevre evlerin de yanmaması için itfaiye ekipleri büyük çapa sarf etti.


Hürriyet Gazetesi 4 Ocak 1977



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön