29 / 04 / 2024

1983 yılında Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş!

1983 yılında Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş!

1983 yılında Kanlıca'daki Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş. 30 yıldır boş duran tarihi yalının bir an önce restore edilmesi lazımmış. Taç Vakfı'nın himayesinde bulunan yalı için 30 milyona ihtiyaç varmış.



1983 yılında Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş!


KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ


Rasim Paşa Yalısı için 30 milyona ihtiyaç var


30 yıldır boş duran ve aradan geçen süre içinde tarihi merpenleri, kapıları ve bazı parçaları ortadan kaybolan yalının, bir an önce ele alınması isteniyor.


   İstanbul Boğazı'nın önemli tarihi yalıları arasına giren Kanlıca yolu üzerindeki Rasim Paşa Yalısı yıllardan beri bir türlü onarılmadı.


 TURİNG VE OTOMOBİL KURUMU'NUN HİMAYESİNDEN TAÇ VAKFI'NIN HİMAYESİNE


   Paşa Yalısı beş yıl önce Turing ve Otomobil Kurumu'nun himayesinde bulunduğu sırada tahta bir perde ile çevrilmişti. Üç yıl önce TAÇ Vakfı'nın himayesine alınan Rasim Paşa Yalısı sonra kaderine terk edildi. 

   Yalı ''Boğaziçi Kanunu''nun yürürlüğe girmesi ile bütün dikkatleri üzerine girmesi ile bütün dikkatleri üzerine çekti. 30 yıldır boş duran ve aradan geçen bu süre içinde tarihi merpenleri kapıları ve bazı parçaları ortadan kaybolan Rasim Paşa Yalısı'nın yeni kanundan sonra ne olacağı merak konusu. Daha önce yapılan tespitlere göre Rasim Paşa Yalısı'nın onarılması için 30 milyon lira gerekiyor.


(1983 yılında Reşat Altın 25.051 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 2 Aralık 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


emlakta nostalji,emlak haberleri,Rasim Paşa Yalısı,Rasim Paşa 


Geri Dön