27 / 04 / 2024

1977 yılında Süreyya Plajı baştan aşağı yenilenecekmiş!

1977 yılında Süreyya Plajı baştan aşağı yenilenecekmiş!

1977 yılında Anadolu Yakası modern bir plaja kavuşacakmış. Süreyyapaşa Plaj Tesisleri'ni bir milyon liraya beş yıllığına kiralayan Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan, plaja 7 milyon liralık yatırım yapacakmış.



1977 yılında Süreyya Plajı baştan aşağı yenilenecekmiş!


Gazinocular kralı Fahrettin Aslan: ''Burayı Akdeniz sahillerini andıran bir tesis haline getireceğim'' diyor.


Ünlü Süreyya Plajı baştan aşağı yenileniyor


  Plajın ihalesini 1 milyon liraya alan Fahrettin Aslan tesislere 7 milyon liralık yatırım yapacak.


  İSTANBUL'un Anadolu Yakası'nda oturanlar bu yaz mevsimi modern bir plaja kavuşacaklar. Maltepe'deki Süreyyapaşa Plaj Tesisleri'nin ihalesini bir milyon liraya alan Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan, ''Bu yakada oturanlara, Akdeniz sahillerindeki plajların güzelliğinde bir tesis yapacağım'' diyor.


  Süreyyapaşa Plaj Tesisleri'ni beş yıllığına kiralayan Fahrettin Aslan, buraya yapacağı yatırımın ise 7 milyon lira olacağını söylüyor.

  Yıllardan bu yana şehrin Anadolu Yakası'nda bir plaj kurmak için yer aradığını belirten Fahrettin Aslan, Süreyyapaşa Plaj Tesisleri'nin ihaleye çıkarıldığını öğrenince artırmaya girdi. Artırmaya giren diğer taliplerin bu tesis için vereceği ücretin daha üstünde ödemeye kararlı olarak ihaleye katıldığına değinen Gazinocular Kralı; ''Bir buçuk milyon lira dahi vermeyi gözden çıkarmıştım.'' diyerek, bu iş dalındaki atılımında iddialı olduğunu ileri sürüyor.

  Maltepe Belediye Başkanı Yalçın Kızılay, tesislerin Fahrettin Aslan tarafından kiralanmasından memnunluk duyduğubu belirtiyor. Fahrettin Aslan'a Süreyyapaşa Plaj Tesisleri'ni kiralarken, Belediye Başkanı Yalçın Kızılay'a denize dökülen kanalizasyonun kapatılması için de şart koştu. Halkın sağlığı yönünden bunun gerekli olduğuna değinen Belediye Başkanı, önümüzdeki günlerde plajın yanından denize dökülen kanalizasyonun yönünü değiştireceğini ileri sürdü.


(1977 yılında Reşat Altın 1.556 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 13 Mart 1977



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön