27 / 04 / 2024

1978 yılında refüjler mera olarak kullanılmaya başlanmış!

1978 yılında refüjler mera olarak kullanılmaya başlanmış!

1978 yılında Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün binlerce lira harcayarak çimlendirdiği Ankara Asfaltı üzerindeki refüjler hayvan sahipleri tarafından mera olarak kullanılmaya başlanmış. Otlatılmaya götürülen hayvanlar da trafik kazalarına neden oluyormuş.



1978 yılında refüjler mera olarak kullanılmaya başlanmış!


Devlet çimlendirmeye uğraşıyor, halk hayvanlarını otlatıyor


  Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün binlerce lira harcayarak çimlendirdiği  Ankara  Asfaltı üzerindeki refüjler hayvan sahipleri tarafından adeta ''mera'' olarak kullanılmaya başlandı. Her gün yüzlerce koyunun ve sığırının otlatıldığı refüjlerde yemyeşil eser kalmadı. Emek emeğe dikilen çimler hayvanlara yem oldu. Üzerlerine basıla basıla ot bitmez hale gelen refüjler Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çimlendirildikten bir ay sonra son derece çirkin bir görüntü kazandı.

  Öte yandan refüjlere otlatılmaya götürülen hayvanların son derece yoğun bir trafiğe sahip olan Ankara Asfaltı üzerinde büyük trafik kazalarına neden olduğu bildirildi. Başıboş bırakılan hayvanların her gün birkaçının yoldan geçen otomobiller tarafından ezildiğini bildirenler, ''Sahiplerinin sorumsuz davranışları yüzünden hem binlerce liralık hayvanlar ölüyor hem de hayvanlara çarpan araçlar büyük hasar görüyor. Yetkililer bu durumun önüne ne zaman geçecekler? Bir avuç çim yüzünden Ankara Asfaltı'na salıverilen hayvanların neden olduğu kazalar bitmeyecek mi?'' dediler.

  Ankara Asfaltı üzerinde trafik kontrolü yapan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri de hayvanların yol açtığı kazalar nedeniyle güç durumda kalmaya başladılar.


Hürriyet Gazetesi 1 Kasım 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön