28 / 04 / 2024

1978 yılında Kalamış Koyu ideal bir sayfiye haline getirilecekmiş!

1978 yılında Kalamış Koyu ideal bir sayfiye haline getirilecekmiş!

1978 yılında Kalamış Koyu'nun temizlenmesi için Fenerbahçe Muhtarlığı ile İstanbul Belediyesi'nin ön çalışmaları başlamış. Bataklık haline gelen Kalamış Koyu'nun eski güzelliğine kavuşturulması için çalışmalara başlanmış.



1978 yılında Kalamış Koyu ideal bir sayfiye haline getirilecekmiş!


İdeal bir sayfiye haline getirilecek


Kalamış Koyu temizleniyor


  KALAMIŞ Koyu'nun temizlenmesi için Fenerbahçe Muhtarlığı ile İstanbul Belediyesi'nin ön çalışmaları başladı. Koyun güzel ve halkın yararlanacağı 25 yıl önceki haline sokulabilmesi için mühendis ve teknisyenler gerekli ölçüleri alıp hesaplar yapıyorlar.


  Adı şarkılara konu olan Kalamış Koyu'nun eski güzelliğine kavuşturulması amacıyla Fenerbahçe Mahallesi Muhtarlığı ve İstanbul Belediyesi el ele vererek kolları sıvadılar. Muhtar Turgut Salkök proje ve ön çalışmalar hakkında bilgi verirken ilk iş olarak adeta bir bataklık halini alan Kalamış Koyu'nun temizleneceğini ifade etti. Çevredeki binalardan gelen kanalizasyon artıklarının denize akıtılmasının önlenmesiyle başlayacak olan çalışmalar daha sonra sahilde tesisler kurulmasıyla devam edecek. Kalamış Koyu denize girilebilir hale getirildikten sonra sahilde kurulacak halk plajının yanında deniz üzerinde lokanta inşa edilecek.


Hürriyet Gazetesi 8 Mayıs 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön